Index Vakbarát Hírportál

Ősszel már sorozatban játsszák el Trumpot

2020. június 17., szerda 08:58

Novemberben, az idei amerikai elnökválasztás után fogják bemutatni a The Comey Rule című, négyrészes minisorozatot, ami a kirúgott FBI-elnök, James Comey visszaemlékezéseiből készült, és amiben Donald Trump figurája fontos szerepet játszik majd. Trumpot a brit színész, Brendan Gleeson (Erőszakik) fogja alakítani, a Showtime tévécsatorna pedig megmutatta az első képet a sorozatból, amin Gleeson szerepel, és már a profiljából meg lehet mondani, hogy elég jó döntés volt őt választani.

A főszerepet Jeff Daniels játssza, ő alakítja James Comey-t, akinek az A Higher Loyalty című könyvéből készült a sorozat. A sztori a 2016-os elnökválasztás körül zajlik, amikor az FBI az orosz befolyásolás, valamint Hillary Clinton emailjeinek ügyében nyomoz, és kitér arra is, hogy ez a nyomozás hogyan befolyásolta az elnökválasztás eredményét. A sorozat aztán a választás utáni hónapokkal is foglalkozik, amikor Trump és Comey egymás ellen fordulnak, és végül az utóbbinak távoznia kell a pozíciójából. A Comey körül akkor éppen zajló cirkuszt ebben a cikkben foglaltuk össze.

A The Comey Rule elsőszámú alkotója Billy Ray író-rendező (A hazugsággyáros), Daniels és Gleeson mellett többek között feltűnik a sorozatban Holly Hunter (Zongoralecke), Jennifer Ehle (Büszkeség és balítélet) vagy Jonathan Banks (Breaking Bad) is. Pontos premier még nincsen, egyelőre a novemberi hónap a biztos a tervek szerint, és az, hogy két egymást követő nap fog lemenni az egész sorozat.

Rovatok