Index Vakbarát Hírportál

Ritkán látni ilyen szupercuki, elbénázott karácsonyi reklámparódiát

2022. december 12., hétfő 09:25

Apa kedvenc lidlis karácsonyi pulcsija összement a mosásban? Sebaj, jó lesz az még valamire – húzzuk rá a gyerek kismackójára, és máris kész van Lidl Bear, azaz Lidl Kismackó. Szupercukiság-faktor pipa, indulhat a sztori.

Vegyél valami cukiságot, írj köré egy történetet, ami megható, és máris kész a karácsonyi reklámfilmed. Flott kis recept, gondolkozni nagyon nem kell, hazamész, körülnézel a gyereked szobájában, felmarkolod az első macit, még este köréírsz valami sztenderd történetet, legyen mondjuk olyasmi,

Túlgondolt kabalafigura

Mintha az angol Lidl erre a receptre írt volna paródiát, ami az egész karácsonyi reklámfilmdömpingre ölti rá a nyelvét „szevasztok, mi megvagyunk, jöhetnek a vásárlók” üzenettel.

Talán hat, talán nem: a Lidl-vásárlók lehet, hogy érzékelik azt a túlburjánzó karácsonyi reklámdömpinget, amiből folyik a cukros-mézes golden syrup, és elegük van az egészből – és képesek azonosulni valami olyannal, ami az egészből viccet csinál.

„Soha nem akartunk karácsonyi kabalafigurát használni, de így alakult” – kezdi a narrátor, és tényleg: apa kimosta a Lidl-emblémás karácsonyi pulcsiját, összement, és végül ráhúzták a gyerek mackójára. A mackóval együtt mentek bevásárolni a Lidlbe, ahol felfedezték őket a vásárlók és a biztonsági őrök, és mindenki egy csapásra beleszeret a pulcsis Lidl Bear, a Kismackó figurájába.

Ez a maci most mi? 

Ez már önmagában eléggé szirupos és nevetségesen valószínűtlen. De az, hogy a Kismackó reklámarc lesz, karácsonyisláger-előadó, és végül a fejébe szállt dicsőséggel és a posh gruppie-kkal lelécel a családból, az már több mint kreténség. És hogy a magánrepülőn miért lesz lelkiismeret-furdalása, végkép megfejtetlen marad.

Mindenesetre a vége jelenet alatti narráció mindent elmond a készítők hülyéskedéséről: „Nagy ölelés. Finom kaja. Üzenet kipipálva.” A szlogen se semmi („Nagy a minőségben, lidl az árban”) és a vége felirat adja a végső pofont a világnak: „Na ez az a karácsony, amiben hihetsz.”

Lehet, hogy az egész karácsonyi negédeskedést újra kéne gondolni?

(Borítókép: Watch ‘The Story of Lidl Bear' / YouTube)

Rovatok