Index Vakbarát Hírportál

Ákos és a Deep Purple egy fesztiválon

2010. március 11., csütörtök 13:03 | aznap frissítve

A Kool and the Gang és a Deep Purple mellett Ákos is fellép a hatvanas-hetvenes évek nosztalgiafesztiválján. A prémiumszolgáltatásokkal felturbózott, pormentes Stargarden június elején lesz a Puskás Ferenc Stadion kertjében.

Időseknek csinál fesztivált a Szigetet, a Voltot, a Félszigetet és a Balaton Soundot is szervező Sziget Kulturális Szervező Iroda. A Stargardennek elnevezett új fesztivált az első nyári hétvégén, azaz június 4-én és 5-én rendezik a Puskás Ferenc Stadion kertjében és a közeli Syma Csarnokban. (A fesztiválon négy színpad lesz, egy szabadtéri nagyszínpad, ahol este tizenegyig tartanak a koncertek, és egy fedett, ahol hajnali kettőig szól a zene. Emellett lesz még két kisebb, szabadtéri helyszín, ahol hajnalig lehet mulatni.)

A fesztivál tematikája a hatvanas és a hetvenes évek zenéjére épül, ezért a szervezők inkább az idősebbeket és a nosztalgiázókat várják. A magyar fellépők közt lesz az Omega, a Korál, a Hobo, a Beatrice, a KFT és az Old Boys is, a fellépők névsora még nem végleges. A legendák fesztiválja alcímű rendezvényen a legnagyobb külföldi név a Deep Purple, de itt lesz a Felkelő nap házát a popkultúrába beíró The Animals, a Kool and the Gang, az Osibisa és a Garden Party című örökbecsűt jegyző Mezzoforte is.

A zenei kínálatból kicsit kilóg Ákos, aki ugyan a kilencvenes években csinált szólókarriert, de a negyven felettiek körében is népszerű, ráadásul ezen a fesztiválon végre megkaphatja a nagyszínpadot a legelőkelőbb, fő fellépőknek járó időpontban, a Kool and the Ganggel egy időben koncertezhet.

A programot a negyven felettiek igényeit szem előtt tartva rendezik, ezért állítólag megpróbálnak a szokásos nyári fesztiváloknál rendezettebb, polgáribb milliőt teremteni. A szervezők sár- és pormentes rendezvényt ígérnek, sőt bor- és pálinkafesztivált is rendeznek a fesztivál ideje alatt, így próbálják eloszlatni a célközönség fejében felbukkanó "vébékázó koszos punkok" asszociációt. Ehhez mérik az árakat is: a Stargardenre információink szerint 12 900 forint lesz a napijegy, de a helyszínen  már csak 14 900 forintért vehetünk belépőt. A fesztivál napi 20 ezer látogató felett lesz nyereséges.

Rovatok