Index Vakbarát Hírportál

Megvan a Sziget idei himnusza

2014.04.03. 11:08
Egy Ivan & The Parazol szám lesz az, a Together.

"A Sziget fontosnak tartja, hogy a hazai zenekarok bekerüljenek a nemzetközi körforgásba.Minden évben más-más magyar dal kerül a Sziget Fesztiválköztársaság fókuszába, azaz lesz a Szabadság Szigetének himnusza. Az idei évben a választás az Ivan & The Parazol legújabb lemezének, a Mode Bizarre korongnak egyik számára esett." - áll a Sziget Fesztivál sajtóközleményében, amiben hangsúlyozzák, tudatosan mindig egy-egy magyar dalt választanak a Sziget himnuszának, ezzel is lehetőséget biztosítva a zenekaroknak a szélesebb körű ismertségre.

Tavaly a Punnany Massif Szabadon című dalát választották, idén az Ivan & The Parazol Together című dala a nyertes, Gerendai Károly szerint szintén jól passzol a Szabadság Szigete üzenetéhez. "Felemelő érzés, hogy a hatalmas bulikat adó, zseniális koncerteket szolgáltató és annyi élményünkhöz köthető fesztiválnak most mi szolgáltathatjuk a himnuszát” –mondta Vitáris Iván, a zenekar énekese.  Az Ivan & The Parazol részt vett az Index tehetségkutatójában, A Számban, a második stúdióalbumuk itt az Indexen mutatkozott be (30 másodperceket még mindig bele lehet hallgatni a számokba), a lemezbemutató koncerten pedig bugyival akartuk megdobni a zenekart

A Sziget szervezők nem csupán az aktuális dalt terjesztik majd szerte a világban, de kapcsolataik révén igyekeznek a himnuszt szerző zenekarnak is bemutatkozási lehetőséget biztosítani. A következő lépés azonban egy klip készítése, melynek itt egy rövidebb változata.



Rovatok