Index Vakbarát Hírportál

Festékkel fújták le őket, ki vannak akadva

2014.06.28. 20:49

Felháborodott kommentelők lepték el a pénteki Intim Torna Illegál-koncert Facebook-eseményének falát a buli után. A kommentelők azt sérelmezik, hogy a Barba Negra Track nevű hely szervezői nem tájékoztatták őket arról előre, hogy a koncert alatt festékport fognak fújni a közönségbe.

A rajongók arra panaszkodnak, hogy nem tudták, hogy festékes lesz a ruhájuk és a cipőjük, egyesek kontaktlencséje lett tele a porral, és a beszámolók szerint a nagy melegben fullasztó volt a sok festék, amit egyesek bőre sem bírt. Arról is írnak, hogy sokakat ápolni kellett a helyszínen.

Megkerestük a Barba Negra Tracket az ügyben, ők levélben küldték el közleményüket:

„A rendezvényt a Holy Peace csapata szervezte és bonyolította le. A Barba Negra Track a helyszínt, a hangosítást, a rendezőket, és az ilyenkor előírt orvosi felügyeletet biztosította. A Holy Peace rendezvényprogram keretén belül fellépő előadók, és közönségük is előre tájékoztatva lett a 2014 06.27-i program látványelemeiről - így a party kellékként alkalmazott, egészségügyileg teljesen ártalmatlan festékszórásról is. A Holy Peace szervezőcsapata az egyeztetett előírásoknak megfelelően járt el."

A Barba Negra Trackben még tart a vizsgálat abban az ügyben, amikor egy punk azt állította: a biztonsági őrök verték véresre egy HétköznaPI CSAlódások-koncerten. A hely szerint a szervezők akkor mindent megtettek a bulizók biztonságáért, és reményüket fejezték ki, hogy többet nem fordul elő ilyen eset. 



Rovatok