Index Vakbarát Hírportál

Milyen zene szólt a Soundon?

2015.07.14. 15:50

Nem volt ott a Soundon? Egyszerre szakad a szíve és hajlítóizma, amiért nem durranthatott Pumped Gabóval? Egész nap feltartott kézzel járkálva arról álmodozott, hogy nem a BKV-n, hanem a nagyszínpadon van? Otthon tekergetni kezdte a gáztűzhely gombjait, mintha csak egy bazinagy dropra készülne? Kőkemény munkával kijegyzeteltük, hogy melyik zenék szóltak legtöbbször a Balaton Soundon, így mostantól akár önnek is lehet saját fesztiválja, por, négydecis sör és indián fejdíszek nélkül!

Az idei nyár abszolút slágere

Ha bárkiben is felmerülne a kérdés, hogy vajon mi 2015 nyarának legnagyobb slágere, akkor itt a válasz. Az egy dolog, hogy a zamárdi hentestől a taxisokon át az egy hétig afterező fiatalokig mindenhol ez a szám szólt, de még a nagyszínpad mellett sem lehetett úgy elmenni, hogy ne fussunk bele a dán énekesnő nyafogós refrénjébe és a keleties trappelésbe. Ha most még nem unja ezt a számot ne aggódjon, szeptemberre garantáltan herótja lesz tőle!

napi becsült játszási ráta: bármelyik pillanatban

A kötelező Linkin Park-remix

Hogy micsoda? Rock a Soundon?! Valaki azonnal hívja DJ Jeszyt, hogy tegye rendbe a dolgokat, mert az emberek nagy része csak a kezeit tudja emelgetni, ördögvillázásról szó sem volt. Azt nem igazán tudjuk, hogy 2003 után pontosan miért is került elő ez a szám annyiszor, de az biztos, hogy Chester Bennington lágy és érzelemmel teli hangja legalább annyira illik egy tetszőleges trap, electro, vagy house remixhez, mint az őszinte metálhoz.

napi becsült játszási ráta: naponta két-három alkalom, általában ebéd után

Az a régi trombitálós szám

Emlékeznek még arra a régi forró nyárra, amikor minden férfi trombitáló mazsorettekre folyatta a nyálát, a rádióból pedig egy üzenet szólt: irány Calabria! Ezt a méltatlanul elfeledett slágert úgy néz ki ismét felfedezte magának az EDM-biznisz, mert meglepően sok helyen bukkant fel az a bizonyos  fúvós dallam!

napi becsült játszási ráta: akár napi ötször is elhangzott, de főleg éjszaka, csúcsidőben. a játszási ráta nagysága nagyban függ a színpad vízközelségétől.

Az a fociszurkolós szám

Esetleg azt gondolta, hogy erről már megfeledkeztek a fiatalok? Rosszul hitte, a Seven Nation Army népszerűbb, mint valaha. Már zene sem kell hozzá, annyira ad hoc jelleggel kezdtek bele a fiatalok a éneklésbe, mintha csak a gerappa nyarát élnénk ismét. Szerencsére olyan DJ is akadt, aki konkrétan lehalkította a saját szettjét, hogy együtt dúdolja a közönséggel a White Stripes legismertebb dalát, amit Jack White bizonyára már milliószor megbánt.

napi becsült játszási ráta: megbecsülhetetlen.

Az a szám, ami nem a Darude: Sandstorm

Az EDM-láz egyik bizarr velejárója, hogy a producerek szép lassan kiássák az összes olyan tánczenei csontvázat, amit nem véletlenül temettek el. Ilyen például a Zombie Nationtől a Kernkraft 400, aminek a dallamát úgy sem lehet feledni, ha kalapáccsal szilánkosra verjük a koponyánkat.

napi becsült játszási ráta: naponta kétszer biztos lement, de lehet volt az négy-öt is. bár néha összekevertem a Darude: Sandstormmal.

Fú, ez valami filmnek volt a zenéje, nem?

Ha egyszer megkérdeznék, hogy mi lenne élete filmje, a Balaton Sound valószínűleg azt válaszolná, hogy a Project X. A Project X-nek pedig Kid Cudi, pontosabban Kid Cudi (Steve Aoki Remix) csinálta a himnuszát, ami legalább annyira kellemes hallgatnivaló, mint reggel egy jó kis felxelésre ébredni.

napi becsült játszási ráta: 20-30 percenként.

Nem szeretem a rockot, de ez egész jó

A Linkin Park mellett a Red Hot Chili Peppers a másik enigmatikus remixalapanyag. Hogy miért, minek, kinek, arra senki sem tudja a választ, de ettől függetlenül az már biztos, hogy a By The Way c. számuk legalább annyira szerves része a soundos szetteknek, mint a put your fucking hands in the air. Természetesen az EDM-producerek sem varázslók, ezért csak Anthony Kiedis angyali refrénjét lopkodták el egy-egy böhöm drop kedvéért, Flea basszusmenetéhez nem volt bátorságuk hozzányúlni.

napi becsült játszási ráta: naponta egyszer biztosan lement, az eredeti verzió viszont egyszer sem.

Az a veretős szám

Nem kell pánikba esni, a DJ-k nem csak ismert dalok remixeit nyomták a Soundon, hanem ismert dalokat is! Például ezt a számot, amit direkt konfettiesőhöz optimalizáltak és tűzgépek hiányában az ember akarva-akaratlanul megpörköli magát az öngyújtóval, hogy kicsit még Zamárdiban érezhesse magát.

napi becsült játszási ráta: 10 percenként.

Az a másik veretős szám

Ez a szám is baromi sokat ment a Soundon, nem véletlenül! Ennyire türhő döngölést semelyik pesti útfelújításnál nem hallani, így senki sem lepődött meg, hogy Showtek soundos fellépésén a tömeg nem csak egyszerűen megőrült, de szabályosan extázisba esett!

napi becsült játszási ráta: 5 percenként.

Ez is valami veretős, de ezt már annyira nem vágom...

Egyre nehezebb követni, hogy akkor most melyik a Like Mike, meg a Nicky Romero meg a Tommy Trash, az én időmben még egy ember csinálta a zenét! Mindenesetre ez a vad pusztítás úgy söpört végig a Balaton-parton, mint a szerdai megavihar, csak kicsavart fák helyett kifacsart faékeket hagyott maga után.

napi becsült játszási ráta: percenként.

Ciki, nem ciki, ezt már megnéztem Shazammal

Kész, feladtam, ebben is megy valami csipogás meg tizenhárom lábdob egymásra pakolva.

napi becsült játszási ráta: nem tudom már követni.

Akkor vegyük komolyra a dolgokat

És mindenféle Youtube-videók meg playlistek helyett hallgassuk meg ezt a remek 10 órás mixet, amivel pont ugyanott vagyunk, mintha elolvastuk volna ezt a cikket. Viva Zamárdi, éljenek dropok, éljen a Sound, több népi technót a nappalikba!



Rovatok