Index Vakbarát Hírportál

Kis Grofóra pörög Budapest

2015.07.14. 10:49

A streaming szolgátatást nyújtó Spotify összerakott egy statisztikát arról, hogy bizonyos országok nagyvárosaiban melyek azok a dalok, amiket az adott város lakói legtöbbet hallgatnak, de azon kívül már annyira nem. Magyarországon annyira nem nagy meglepetésre Kis Grofó és Pixa közös száma, a Bulibáró vezet, majd követi rengeteg olyan szám, amit azért a kereskedelmi és közszolgálati rádiókból ismerni lehet, van bőven Wellhello, Halott Pénz, Irie Maffia, 30y és Punnany Massif is. Összedobtak egy playlistet is hozzá:

A lista több szempontból érdekes, az egyik az, hogy habár úgy tűnik, mintha hasítana a Spotify-hallgatások száma, egyáltalán nincs így. A Bulibáró most 93 ezer meghallgatás körül jár (összehasonlításképpen a Youtube-on a klip megtekintése elérte a 3,5 milliót), a tavalyi statisztikák alapján legtöbbet streamelt Maradjatok gyerekek a Kelement Kabátbantól még nem érte el a 200 ezres meghallgatást sem. A másik érdekes szempont az, hogy egyre jobban feltűnik a hiphop, és ez  nemcsak Budapestre értendő, hanem az egész világra.

A Dalszerző is írja, hogy listát a helyén kell kezelni, hiszen a Spotify magyar felhasználói inkább külföldi zenéket hallgatnak. Itt egy térképen, itt pedig egy táblázatban lehet megnézni a városokra jellemző dalokat.



Rovatok