Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes nő gyilkolt meg több férfit Kisorosziban

2015.09.22. 15:47

Alig hogy péntek este átvette az első Klipszemle legjobb látványnak járó díját, a Qualitons zenekar máris újabb mozgóképes anyaggal jelentkezik, ami a tavalyi, Tomorrow's News című albumuk immár második klipdala. A kisfilm (mert talán inkább kisfilmről van szó, mint klipről) a Gone To You című, hétperces számhoz forgott, és nálunk, a Stenken lehet először megtekinteni.

A klipet a zenekar vezetője és egyben a dal szerzője, G. Szabó Hunor, valamint Nagy Zágon rendezte, aki egyébként a forgatások operatőre is volt. Mint mondják, szándékosan hosszú és kitartott snittekkel dolgoztak, ami nemcsak a korunkra jellemző kapkodással és a rövid, ideges vágású trenddel megy szembe, hanem sokszor a zene dinamikájával is.

A klipben feltűnő titokzatos hölgyet, aki előbb megöli a Qualitons tagjait, aztán a vízbe löki a holttestüket, Gergely Katalin színésznő alakítja. A felvételek egyébként Kisorosziban készültek, a zenekar tagjai pedig közben sokat fürödtek a Dunában, majd később – a szeles idő ellenére is – vizes ruhákban lófráltak a parton. Még azt is megtudtuk, hogy a víz az egyik forgatási napon még 19 fokos volt, a másikon már 23.

A dal egy három részes eposz, aminek külön gyöngyszeme, hogy a közepén a stúdiózene átvált egy helyben rögzített, akusztikus-éneklős résszé, amiből aztán egy zúzósabb harmadik rész következik

– mesélt a dalról Németh Juci is, aki a zenekar barátja és rajongója, valamint a forgatások ideje alatt a stáb tagja is volt:  sztájlisztként és ötletelőként segítette a munkát, ahogy a korábbi, Stain című Qualitons-számhoz készült klipben is.

További érdekesség, hogy a zenekar tagjai a rajongóik segítségét kérve fejezték be a forgatást, méghozzá egy extra forgatási nap miatt, amire a költségvetés szűkössége miatt volt szükség. A fiúk annyira hálásak voltak, hogy cserébe minden támogatójuk nevét feltüntették a köszönetlistában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok