Index Vakbarát Hírportál

Ez a hó nem pelyhes és nem is hull az égből

2015.12.24. 16:47

Ha nem is fért be a legjobb húsz közé, de azért 2015 említésre méltó albumai közé kell sorolni a Run Over Dogs idei nagylemezét, amiről a Got No God c. számhoz elkészült egy új klip. A videót a Bulibárót is készítő Miki 357 rendezte és nálunk látható először.

"A Got No God szövegvilága egy kizsákmányolt, túlhajtott országot idéz meg, ahol az emberek nem utazással, vagy videojátékokkal töltik a szabadidejüket, hanem annak örülnek, ha 5 percre megállhatnak, és kifújhatják magukat" - meséli Czeglédi Szasza a zenekar frontembere. "A videoklipben ezt Miki, a rendező, a kokain előállításának folyamatán keresztül mutatja be, kezdve azzal, hogy tizenéves srácok fillérekért szüretelik a kokalevelet, hogy aztán valaki rengeteg lóvét akasszon azzal, hogy fejlettebb országokban méregdrágán elpasszolja a cuccot." A klip inspirációi közé tartozik egyébként a Vice Peruban forgatott kokainkészítésről szóló dokusorozata.

A Run Over Dogs legközelebb élőben a Kuplungban lép fel szilveszterkor, méghozzá a Middlemist Red és a Puma Danger társaságban.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb zenei hírekről, kövesse a Stenket a Facebookon!



Rovatok