Index Vakbarát Hírportál

Szűk körben temetik el David Bowie-t

2016.01.15. 11:37

David Bowie családja Facebook-posztban jelentette be, hogy a 69 éves korában elhunyt, néhai zenész gyászszertartását zárt körben tartják meg. A bejegyzésben egyúttal azt is kérik, hogy a Bowie-rajongók a döntésüket tartsák tiszteletben.

A család közben háláját fejezte ki a rajongóktól kapott szeretet miatt is, és elmondták, hogy valamennyi megemlékezést, emlékkoncertet és -bulit üdvözölnek, ám fontosnak tartják megjegyezni, hogy ezek nem hivatalos események, zömében a tudtuk és jóváhagyásuk nélkül szerveződtek.

Közben a BBC a Daily Mirrorra hivatkozva arról ír, hogy Bowie testét már titokban elhamvasztották New Yorkban, méghozzá a zenész kérésének megfelelően: a család és a barátok jelenléte nélkül. A BBC-nek a zenész egyik szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta az információt.

A halálhír óta a Bowie-lemezek eladásai az egekbe szöktek, a halála előtt megjelent Blackstar például jó eséllyel listavezető lehet majd az Egyesült Államokban és Angliában is (egybként okkal, mi is szerettük), de a popkaméleon korábbi lemezei is jól fogynak.



Rovatok