Index Vakbarát Hírportál

Taylor Swift hetvenmillióval támogatja a megerőszakolt Keshát

2016.02.22. 09:38

Két nappal azután, hogy egy New York-i bíróság elutasította a szexuálisan zaklatott Kesha arra vonatkozó kérését, hogy a Sonyt megkerülve rögzíthesse új anyagait, Taylor Swift úgy döntött, hogy 250 ezer amerikai dollárral támogatja az énekesnőt, írja a Rolling Stone.

Swift szóvivője közleményben jelentette be, hogy a csaknem hetvenmillió forintnak megfelelő összeggel szeretnék Keshát támogatni ezekben az embert próbáló időkben. Keshának ugyanis továbbra is azzal a producerrel kell dolgoznia, aki állítólag éveken át szexuálisan zaklatta és kihasználta őt. A bíróság azzal magyarázta a döntést, hogy nem veheti semmibe a kiadó és az előadó között kötött szerződést.

Úgy tudni, Taylor Swift akkor döntött az anyagi támogatás mellett, amikor meglátta a tárgyalóteremben készült fényképeket, amelyek a síró énekesnőt örökítették meg.

A tárgyalás óta egyébként többen is kiálltak az énekesnő mellett:

Ez az egész csak megerősít, te bátor és gyönyörű lány

– írta például Demi Lovato a Twitteren, de a meghurcolt popsztár mellett felszólalt még Lady Gaga, Lorde, Grimes, Lily Allen és Kelly Clarkson is.

Kesha 2014 októberében perelte be a Dr. Luke nevű producert, aki állítólag elkábította, megerőszakolta és több ízben is zaklatta őt. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy közben Dr. Luke is perli Keshát és az anyját, akik szerinte alaptalanul rágalmazzák őt.



Rovatok