Index Vakbarát Hírportál

Halott Pénz darabokra töri a YouTube-ot

2016.03.24. 11:03

December másodikán került fel a YouTube-ra Halott Pénz Darabokra törted a szívem című számának klipje, amit a tél végéig több mint 8,4 milliószor néztek meg, derült ki a Dal+Szerző téli toplistájából. A Bergendy-feldolgozás ezzel nagyobbat ment, mint a Bulibáró a nyáron, ami hétmilliós nézettséget hozott akkor össze.

További érdekesség, hogy a mostani YouTube-lista első hét helyezettje több kattintást hozott, mint amennyit az őszi lista első helyezettje, Kis Grófo a Mert a nézését meg a járását című slágerével – vagyis a legfelkapottabb YouTube-videók átlagos nézettsége jelentősen nőni látszik.

Az első hét helyezett egyébként így fest:

  1. Halott Pénz: Darabokra törted a szívem
  2. Kis Grófo: Mert a nézését meg a járását
  3. Horváth Tamás & Raul: NÁLÁNÁ É
  4. ByeAlex és a Slepp & Lofti Begi: Még mindig...
  5. Majka feat. Kollányi Zsuzsi: Eléglesz
  6. SuperStereo: Bent a neved
  7. MR.MISSH feat. Burai Krisz: Budapest

Halott Pénz (azaz Marsalkó Dávid) még további három számával is befért a legjobb húsz közé: a Wellhellóval közös Emlékszem Sopronban a tizenegyedik, a Valami van a levegőben a tizenkettedik, a Hello Lányok pedig a huszadik helyen áll.

Darabokra törted a szívem ráadásul a Mahasz single és stream listáit is vezeti, a rádiós toplista ötödik helyén áll, a Zeneszöveg.hu keresései között pedig a második – Mr. Missh Budapestje után.

Halott Pénz sikerei ellenére a dal eredetije, vagyis a Bergendy-féle Darabokra törted a szívem  jócskán le van maradva: a YouTube-on a legnépszerűbb találat is alig valamivel jár félmillió megtekintés felett, miközben a feldolgozás klipjére azóta már több mint tízmilliószor klikkeltek.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok