Index Vakbarát Hírportál

Külföldi fellépők is lesznek a Bánkitón

2016.04.22. 15:19

Egy nappal tovább pörög a buli a Bánkitón, a fesztivál történetében ugyanis először idén nulladik napot is tartanak a szervezők, amire a bérletesek és csütörtöki napijegyesek juthatnak be ingyen.

A korábban bejelentett nevek mellett külföldi fellépőket is bejelentett a Bánkitó, játszani fog például a brit Red Rack’em és Alick Sethi is, mindketten a megújult Bar72 helyszínen lépnek majd fel, ahol további angol, német és svéd dj-k is pörgetnek majd, mint Sean Dixon, Kornél Kovács, a Falcon Jab vagy Alex Rae.

A Bar72 új, az eddiginél sokkal nagyobb helyszínre költözött, amit a tábortól délre, az erdő és a patak mellett találunk majd, a szervezők közleménye szerint egy indusztriális, ám pitypangos réten. A Tilos-Robur helyszín egy "bennfentes" Tilos Crew partival készül a nulladik napra.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a Bánkitó július 14-től 16-ig tart majd, a fesztivál központi témája a határ lesz, e köré épülnek majd a programok. Több Stenk-közeli zenekar is fellép majd, például a Fran Palermo, a Hó Márton és a Jégkorszak, a Middlemist Red, valamint a Szabó Benedek és a Galaxisok, de lesznek még színházi, civil-közéleti programok és installációk is.

A 2016-os Bánkitó részletes programját a fesztivál honlapján lehet olvasni, és fontos, hogy elővételes bérleteket és jegyeket még április 24-ig lehet vásárolni, ami bizony most vasárnap van! De akár önkénteskedésre is van lehetőség, ha valaki dolgozni szeretne a fesztiválon.

Az egyes napokhoz külön Facebook-események is készültek:

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok