Index Vakbarát Hírportál

Erős fájdalomcsillapítókat találtak Prince-nél

2016.04.28. 13:21

Vényköteles fájdalomcsillapítókat találtak Prince-nél a nyomozók, írja a CNN. Bár már korábban lehetett tudni, hogy a zenész csípőfájdalmai enyhítésére nagy dózisban fogyasztott egy Percocet nevű opioidot, egyelőre még mindig nem bizonyított, hogy ennek valóban köze lett volna a halálához.

A nyomozók továbbra is vizsgálják Prince halálának körülményeit, az idegenkezűséget és az öngyilkosságot azonban már kizárták, miután a boncolás során egyikre utaló nyomot sem találtak.

Nem sokkal az énekes halála után kiderült, hogy nem volt igaz Prince influenzájának híre, mivel a halálát megelőző kényszerleszállást követően olyan mentőinjekciót kapott, amilyet opiáttúladagolások esetén szoktak alkalmazni. Már az gyanús volt, hogy a zenész gépe alig ötven perce volt az otthonától, az utat mégis meg kellett szakítani.

Az orvosok 24 órás kórházi megfigyelést javasoltak Prince számára, de a zenész és csapata már alig három óra után elhagyta a kórházat, miután megtudták, hogy nem kaphat saját szobát. A TMZ arról értesült, távozásakor Prince nem volt túl jó állapotban, aminek nyilvánvalóan köze lehet a popikon csütörtöki halálához is – egy liftben találtak rá, a segítségére siető orvosok már nem tudták újraéleszteni.

Az esetet tovább árnyalja, hogy Prince egykori jogi képviselője szerint az énekes tiszta, egészséges életet élt, nem volt drogfüggő, vegetáriánus életmódja eleve kizárta ezt, bár elismerte, hogy fájdalmai miatt gyógyszereket szedhetett.

Mivel a zenésznek nem volt kijelölt személyes képviselője (szülei már nem élnek, gyermekei nem voltak, és végrendeletről sem tud senki), egy minnesotai bíróság egy alapítványt bízott meg Prince egyelőre ismeretlen értékű hagyatékának ideiglenes kezelésével. A hagyatékgondozó kinevezését egyébként Prince húga, Tyka Nelson kérte a bíróságtól, írja az MTI is. A Celebrity Net Worth 300 millió dollárra becsüli az örökség értékét.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok