Index Vakbarát Hírportál

Jelentősen nőhetnek a Sziget bevételei

DSC2753
2016.07.06. 09:00 Módosítva: 2016.07.06. 09:10

Annyira kiemelkedő idén az érdeklődés a fesztiválok iránt, hogy a bevételeik növekedését várja Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője, mondta a Világgazdaságnak adott interjúban.

Idén először elővételben elkelt az összes bérlet a Voltra, a Sziget fesztiválra már júniusban megtörtént ugyanez, de a héten kezdődő Balaton Soundra is nagy az érdeklődés, annak ellenére, hogy minden fesztiválon emelték a jegyárakat a szervezők. Gerendai ezt a világgazdaságnak adott interjújában azzal indokolta, hogy nekik is nőttek a kiadásaik. Mint Gerendai elmondta, a sztárfellépők ára nagyon elszállt, ezzel már nem is tudnak versenyezni, ezért inkább egyéb programok terén igyekeznek minél színesebbek lenni, ami szerinte működik is. Főleg azért, mert a fiataloknál egyre inkább szerves része a nyaralásnak a fesztiválozás.

"A bevétel szerkezetében nincs jelentős változás a korábbi évekhez képest, továbbra is legalább 75 százalékot tesz ki a jegyek, bérletek értékesítéséből befolyó összeg. A szponzorációból és a vendéglátásból származó bevétel pedig körülbelül azonos, 10-12 százalék körüli értéket képvisel, és körülbelül egy százalékot tesz ki az állami forrás. Összességében egyébként körülbelül hatmilliárd forint bevétellel számolunk, ami valamelyest jelentősebb a tavalyinál" - mondta el Gerendai a bevételről. A Szigeten a legdrágább előadó idén Rihanna és a Muse lesz.

A Sziget Kft. tavalyi bevétele meghaladta a tízmilliárd forintot. Gerendai arra számít, hogy a bevételek nagyobb arányban nőnek majd, mint a kiadásaik, vagyis

a tavalyi 10,2 milliárd forintos bevételt, legalább 15-20 százalékkal sikerül növelniük.


Rovatok