Index Vakbarát Hírportál

Leribancozták Taylor Swiftet, per is lehet belőle

2016.07.18. 18:25

Még simán lehetne kettejük közt szex, hiszen úgyis ő tette híressé azt a ribancot – énekelte Kanye West Taylor Swiftről, amin az énekesnő nem túl meglepő módon berágott. Pedig Kanye szerint engedélyt adott a dalszövegre, sőt, meg is köszönte azt. Az énekesnő akár perelhet is.

Kanye West új lemezének „egyik legproblémásabb részei a szövegek, a Famous című számban például Kanye kifejti, hogy szerinte Taylor Swift és közötte még mindig lehetne szex, miatta lett híres ez a ribanc. És lehet takarózni azzal, hogy ez csak egy személyiség (vagy azzal, hogy ebben a számban Rihanna is énekel), de Kanye esetében annyira összenőtt már az, ahogyan a lemezen, ahogy a Twitteren, és ahogy interjúkban viselkedik, hogy nehéz megkülönböztetni. Még az is teljesen mindegy, hogy ezt Swift jóváhagyta, ahogy Kanye állítja, vagy sem. Olyan, mintha Kanye még mindig a saját álomvilágában szundizna” – írta kritikusunk a zenészről abban a cikkben, amelyikben azt elemezte, milyen „hosszú út vezetett oda, hogy Kanye West egója lassan már egy más csillagrendszerben legyen.”

A Famous című dal a lemezről azóta is nagyon pörög, nemrég jött ki hozzá egy botrányosnak szánt videoklip is egy csomó meztelen hírességgel (vagyis a hasonmásaikkal). És ez nem teszi túl boldoggá Taylor Swiftet; sem az ő meztelen dublőrét is mutogató klip, sem a róla mint kis ribancról szóló szám. Ráadásul Kanye és Swift között régóta megy egy fura és elég egyoldalú harc: 2009-ben Kanye az MTV Music Awardson kiragadta Swift kezéből a legjobb klipért járó díjat, és közölte, hogy azt Beyoncénak kellett volna kapnia. Kanye később bocsánatot kért a fura közjátékért.

Arról is régóta megy köztük a szópárbaj, hogy Swift vajon jóváhagyta-e a Famous rá vonatkozó sorait – mert Kanye szerint ez történt, amit felesége, Kim Kardashian most egy videóval akart bizonyítani, írja a Hollywood Reporter. A Kardashian által közzétett felvételen az látszik, ahogyan a két zenész egymással beszél telefonon – amit, mint most kiderült, West rögzített –, az énekes felolvas pár sort a dalszövegből, Swift pedig megköszöni mindezt a férfinak, és azt mondja, a szexről szóló rész egyfajta bók.

Kanye West ezzel lezártnak is szerette volna tekinteni az ügyet, csak azzal nem számolt, hogy valakinek – például az egyre felháborodottabb Swiftnek – feltűnik, hogy a videón pont a ribancos részről nem esik szó, az tehát pont nem derül ki belőle, valóban ismerte-e az énekesnő megjelenés előtt a teljes, rá vonatkozó részt. A videóra reagálva Swift sietett is közölni, hogy nem: „A pillanat, amikor kiderül, hogy Kanye West titokban felvette a beszélgetéseket, és Kim posztolja is a neten” – írta twitterén.

„Hol az a rész, amikor Kanye megmutatja, hogy le fog ribancozni a dalban? Sehol, mert nem létezik ilyen. (...) Megígérte, hogy lejátssza nekem a számot, de ezt sosem tette meg. A telefonbeszélgetésben támogatni akartam Kanye-t, de nem tudsz jóváhagyni egy szöveget, amit sosem hallottál. Hamisan hazugnak állítani be engem, miközben sosem ismertem a teljes szöveget és nem játszották le nekem a dal egyetlen pillanatát sem, az karaktergyilkosság. Nagyon szeretnék kimaradni ebből a történetből, aminek sosem akartam részese lenni, már 2009 óta” – írta Swift.

Azt ugyanakkor nem tette hozzá, hogy – a TMZ tudomása szerint – Swift ügyvédje már februárban írt Kanye West képviselőjének, mondván, a kaliforniai törvények szerint bűncselekménynek számít a másik fél beleegyezése nélkül felvételt készíteni egy beszélgetésről. Az ügyvéd felszólította Westet, hogy semmisítsen meg minden ilyen felvételt – úgyhogy Kim Kardashian azzal, hogy nyilvánvalóvá tette, ez nem történt meg, lehet, hogy komoly bajba sodorta a férjét.

Az külön érdekes, hogy Taylor Swift sajtónyilatkozata csak annyi, hogy készített egy screenshotot a telefonjának jegyzetíró alkalmazásáról. És a bal felső sarokban a "Search" opció látható, ami az Iphone-on annyit tesz, hogy ezt a jegyzetet nem spontán írta, hanem fel kellett kutatnia a többi jegyzet között, és feltehetőleg már jó ideje készen állt, pont erre az eshetőségre.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok