Index Vakbarát Hírportál

David Bowie dalait teltházas koncerten értelmezik újra

2016.07.29. 10:20

A BBC Proms nevű klasszikus zenei koncertsorozat részeként július 29-én, péntek este tisztelegnek az idén elhunyt Bowie előtt Londonban. A koncerten olyan legendák is fellépnek majd, mint John Cale vagy Marc Almond.

Bowie utolsó nagy-britanniai fellépése a Royal Albert Hallban volt tíz évvel ezelőtt: akkor David Gilmour vendégeként énekelte el az Arnold Layne-t és a Comfortably Numbot, most pedig ugyanitt az ő dalait fogják előadni mások. 

A koncert Bowie teljes pályáját felöleli majd, a Space Odditytől kezdve az idei Blackstarig, csak a dalok új formában, klasszikus zenei kísérettel szólalnak meg. A zenekart André de Ridder vezényli, és a már említett Cale és Almond mellett Laura Mvula, Neil Hannon (Divine Comedy) és a francia kontratenor énekes, Philippe Jaroussky is énekel majd. 

Cale azt mondta a BBC-nek: a közönség nem csupán Bowie miatt jön majd, hanem valami plusz Bowie-élményt is szeretne majd, és ezt szerinte meg is fogják kapni. A koncertet a BBC Four tévécsatorna és a Radio 3 élőben közvetítik.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok