Index Vakbarát Hírportál

A világ legprofibb pedofilhálózatának üzemeltetésével vádolják Jackót

2016.09.16. 17:21

Egy olyan férfi perelte be a sztár cégét, aki korábban azt mondta, bár kapcsolatban álltak, Jacko őt nem molesztálta, de aztán pár év múlva visszavonta a vallomását.

Wade Robsont, a ma 33 éves koreográfust ötéves korában vette szárnyai alá Michael Jackson, miután megnyert egy ausztráliai táncversenyt, amelyet a Michael Jackson ügyeit intéző MJJ Ventures szervezett. Jacko és Robson nyolc éven keresztül álltak kapcsolatban. Robson később olyan előadókkal dolgozott együtt koreográfusként, mint az N'Sync vagy Britney Speares.

2005-ben őt is beidézték a tárgyalásra, amely azt hivatott feltárni, molesztált-e gyerekeket Michael Jackson. Robson akkor azt vallotta, ő nem volt zaklatás áldozata. A vallomását 2013-ban visszavonta, ahogy mondta, azért, mert több évnyi terápiára volt szüksége ahhoz, hogy felismerje, ami vele történt gyerekként, molesztálás volt.

Később aztán nyilvánossá vált néhány, elég megrázó rendőrségi jelentés, amelyek szerint a poplegenda gyermek- és állatkínzásokat megörökítő felvételeket, valamint szado-mazo pornót gyűjtögetett a Neverland nevű kaliforniai birtokán. Akkor, 2003-ban a megkötözött nőket, meztelen gyerekeket és megkínzott állatokat ábrázoló anyagok mellett szexuális étvágyat csökkentő gyógyszereket is találtak Jacksonnál, akit a 2005-ös perben végül felmentettek.

Robson viszont most újabb pert indított az MJJ Ventures és az MJJ Production ellen, amelyben azt állítja: „Michael Jackson üzemeltette a világ valaha volt legkifinomultabb módszerekkel dolgozó, gyerekek szexuális kihasználásra épülő hálózatát” – írja a NY Daily News.

A vádirat szerint a Neverland Ranch „nem volt más, mint egy jól kitalált csapda”, amelyet az elvileg Jackson zenéjének és fellépéseinek útját egyengető MJJ-cégek használtak fel a gyerekek szisztematikus behálózására, ami a vád szerint a cégek működésének másik célja volt. A vád szerint mindebben a sztár asszisztense, Norma Staikos afféle „madámként” működött közre.

Staikos volt az a személy, aki felkereste a Jackson érdeklődését felkeltő gyerekek családját, és megszervezte a Neverlandre utaztatásukat, limuzint küldött értük, és sokszor kifizette a gyerekek repülőjegyét, étkezését vagy ajándékait. A vád azt állítja, mindennek az volt a célja, hogy lehetővé tegye a popikon számára a gyerekek molesztálását.

Robson egyszer – miután visszavonta korábbi vallomását – már megpróbálta beperelni Jackson cégeit, de akkor a bíróság visszautasította, mondván, túl sokat várt a véleménye megváltoztatásával. A koreográfus most már azt állítja, Jackson öt éves korától nyolc éven keresztül molesztálta őt, egészen kamaszkoráig, „amikor Jackson elvesztette iránta az érdeklődését”. Robson most két külön pert indított a két cég ellen.

Az MJJ Productions ügyvédje nem akarta kommentálni az ügyet. A NY Daily News megszólaltatott egy névtelen forrást a cégektől, aki azt mondta, a vád „túlságosan butaság” ahhoz, hogy foglalkozzanak vele.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok