Index Vakbarát Hírportál

Egy el nem készült film zenéje

2016.09.30. 15:53

Csütörtökön a Klipszemlén volt a premierje, most viszont a Stenken is meg lehet nézni a Seaside új klipjét, ami a Memento című új dalhoz készült. A Seaside egyébként a több hangszeren is zenélő Garamvölgyi Dánielt takarja, aki így foglalta össze a stílusát: „A Seaside álmok és történetek tárháza, emlékek szövevényes hangképekbe fogalmazva. Azoknak a délutánoknak a filmzenéje, amikor a gondolatainkba temetkezünk, amikor elveszettnek hitt emlékeket hívunk elő az agyunkból. A Seaside kísérlet arra, hogy elkapjam azokat az érzéseket, amelyek színessé varázsolják a napjainkat. A Seaside olyan zene, ami próbál őszinte lenni. ” 

A Seaside 2013-as indulása óta több mint 20 dalt rögzített és adott ki, melyeket nemcsak Garamvölgyi írt, hanem amiket ő is kevert és gondozott producerként. Ősszel jelenik meg a kislemez Unsaid, unheard címmel, erről az első dal a Memento, aminek íme a klipje: 

"Szokás mondani, hogy a halál pillanatában lepereg az ember élete a szeme előtt. A Mementónak valahol ez a gondolat a kiindulópontja - a pillanat a lét és a nemlét határán, amiben egyszerre van ott a visszatekintés a múltba és egyfajta félelem, a szembenézés az ismeretlennel. Mivel maga a dal sem egy konvencionális értelemben vett történetet mesél el, így a klip is inkább asszociációkkal, hangulati képekkel dolgozik egy konkrét narratíva helyett. Birinyi Tomi utómunkája rengeteget ad ehhez, az effektek egy álomszerű, földöntúli érzetet kölcsönöznek a természeti képeknek, így vizuálisan is megjelenik az a fajta elszakadás a valóságtól, amit a zenével szerettem volna közvetíteni." - írja a klipről. 

A Klipszemle még pénteken is tart a Toldi moziban, este díjátadó, ahol kiderül, hogy melyik volt a legjobb klip 2016-ban, és az Absolut Budapest közönségdíjat is átadják - erre itt nálunk a Stenken lehetett szavazni, hogy melyik klipben néz ki a legjobban Budapest. Este a Toldiban minden kiderül. 

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok