Index Vakbarát Hírportál

Elcsalták a magyar zenekar rekordját, bizonyító erejű videót mutatnak be

2016.10.13. 14:08

Utoljára egy évvel ezelőtt írtunk a Kolin zenekarról, amikor visszatértek az NKA-pénzből finanszírozott londoni turnéjukról. Most nyolc év után új lemezzel, lemezbemutató koncerttel, rendhagyó kiállítással és rekordkísérletet bemutató klippel térnek vissza - utóbbit itt a Stenken lehet először látni. 

A Kolin zenekar nemcsak új lemezt ad ki, de még egy lemezbemutató koncertet is adnak az Akváriumban november 2-én. A KRIXKRAX című lemez 13 számot tartalmaz, és egészen különleges formában lehet meghallgatni a megjelenés előtt: minden számhoz egy egyedi képzőművészeti alkotás is készült, amit egy kiállításon mutatnak be, füllhallgatóval lehet meghallgatni az egyes képekhez tartozó dalokat. A helyszín a Brody studios, megnyitó október 28-án.  

De a digitális megjelenítésen is csavartak egyet: a kiállítás vagy a koncert helyszínén Polaroid képet lehet készíteni a zenekar tagjaival, ezt kapja meg a vásárló egy egyedi képkerettel és egy letöltő kóddal, amivel az összes számot és a borítókat is le lehet tölteni majd. 

És akkor készült új klip is, amelynek a Guiness rekord a témája, azt írják az erről szóló közleményben, hogy "a  zenekar évekkel ezelőtt a fejébe vette, hogy megdöntenek több, általuk kitalált Guinness rekordot. Meg is hívták a Guinness World Records bizottságot, hogy hitelesítsék a próbálkozásokat, és a zenekar bekerülhessen a Guinness rekordok könyvébe. Az akkor éppen dobos hiánnyal küzdő zenekar az Ivan & The Parazol dobosát, Simon Bálintot kérte meg, hogy legyen a segítségükre a rekordok megdöntésében."

  • A világ leghosszabb kézfogása,
  • a 3 perc alatt elfogyasztott legtöbb banán,
  • a legtöbb csipesz az arcon,
  • a legtöbb dedikált női mell,
  • és a világ leghosszabb powerslide-ja

voltak a tervezett kategóriák, és ezt a bizottség a mai napig nem ismerte el. Erről szól a klip, aminek a története szerint most akkor kiszivárogtatják a rekordkísérletekről készült felvételeket, hogy bebizonyítsák a világnak, ők igenis Guinness rekorderek. 

És akkor íme a klip, amit a Kostil-testvérek, Danila és Luka Kostil rendeztek, az operatőr Rév Marcell volt. A főszereplő a zenekar tagjain túl az angolul folyékonyan beszélő Haumann Máté. 

Ne maradjon le semmiről!

 



Rovatok