Index Vakbarát Hírportál

Ez még Kosztolányinak is bejönne

2016.11.09. 16:38

Tízéves az Esti Kornél zenekar, a jubileum alkalmából pedig a csapat egy nyolcperces kisfilmmel jelentkezett, amelyben Lévai Balázs egy kanapén ülve meséli el az együttes eddigi történetét. "Ez egy zenekar, amelyik gondol valamit a világról, és azt meg is tudja fogalmazni" – mondja el a személyes véleményét is az Esti Kornélról a mini-dokumentumfilmben, amit nálunk lehet először megnézni.

A videóról Horváth Kristóf, a zenekar gitárosa mesélt az Indexnek: "A videót barátaink, a Somnium Studio-s srácok csinálták, akikkel már évek óta dolgozunk együtt, sok koncertre jöttek velünk forgatni, és egy csomó felvételt csináltak. A tízéves szülinap tök jó apropó volt arra, hogy átnézzük ezeket a felvételeket és kitaláljuk, hogy hogyan lehet ezeket felhasználni. Ezzel párhuzamosan jött az ötlet, hogy a régi Dob+Basszus videók mintájára szuper lenne, ha Lévai Balázs, akivel régóta jóban vagyunk és követi a zenekar pályafutását, foglalná össze az elmúlt 10 év legfontosabb pillanatait." A két ötlet összegyúrásával született meg a lenti minidoku:

A tizedik születésnap alkalmából az Esti Kornél hamarosan ünnepi koncertet is ad, ezt november 18-án, pénteken, tartják majd az Akváriumban. A bulin – a zenekar tagjai mellett – vendégzenészek is színpadra állnak: Likó Marci a Vad Fruttikból, Németh Róbert a Heaven Street Seven és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból (neki nemrég szólólemeze is jelent meg), illetve Csernovszky Márk a bűbájos Szagos Hörigekkókból. A belépők mellé egy-egy A2-es plakát is jár, ezeket az Esti Kornél igény esetén dedikálja is.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok