Index Vakbarát Hírportál

Különös állatemberek teázgatnak a magyar sivatagban

2016.11.14. 15:54

Valamikor 2014 második felében jelent meg a Puma Danger első, 2014-es EP-je, a Glass Echoes & Cozy Cabanas, amit aztán nem sokkal később az év legjobb magyar megjelenései közé is beválogattunk. A Sonic Blue című szám közben bekerült a 2015-ös dalversenyünk mezőnyébe, és még ugyanebben az évben nálunk premierezett a zenekar bemutatkozóalbuma, a Sun Pitcher, amiről később csupa szépeket írtunk, és amit szintén beválogattuk az év legjobb hazai megjelenései közé, ráadásul mindjárt az élbolyban végzett. Ezúttal a Puma Danger történetének legelső klipjét mutatjuk be.

A videót Viesz Richárd rendezte és fényképezte, aki az Indexnek azt mesélte: "Szerettünk volna egy olyan történetet képernyőre ültetni, ami nem a szövegre, hanem sokkal inkább a dal hangulati változásaira rímel. A klip világa éppen annyira elemelt a valóságtól, mint a srácok pszichedelikus jegyekkel átitatott zenéje. Abban kezdettől fogva egyetértettünk a bandával, hogy mivel ez lesz az első klipjük, annak

olyannak kell lennie, amire felkapják az emberek a fejüket

és méltóképpen képviseli a srácokat. Ezért döntöttünk egy történetközpontú klip mellett, ami gyakorlatilag egy önálló kisfilmként is funkcionál." A forgatás egyébként három napig tartott: két napig a Kiskunsági Nemzeti Park területén, a fülöpházi homokbuckáknál, egy napig pedig a Vittulában, ahol például a Pluto zenekar Gyerünk fel hozzád című számának klipje is forgott tíz évvel ezelőtt, amiben szintén szerepelt gyanús ital és berosszulás is.

A klip kapcsán a zenekar csak annyi mondott: "A mostani videó tulajdonképpen a tavaly megjelent lemezzel kapcsolatos időszak lezárása. Az elmúlt egy év során sokat koncerteztünk és mindenki a saját dolgaira koncentrált, a nyáron viszont elkezdtünk új dalokon dolgozni. Tudatosan kevés koncertet terveztünk, amiken szeretünk új dalokkal kísérletezni. Rengeteg új ötlet kezd kibontakozni, de semmi esetre sem szeretnénk elsietni a dolgokat." December másodikán, pénteken, a Toldiban azért koncerteznek egyet a Kikeltető döntőjén.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok