Index Vakbarát Hírportál

Hirtelen ismét sláger lett a Magyarország halszagú

2016.12.14. 12:13

Ugye még mindenki emlékszik az Egy szabad országért című dalra? És ha azt mondjuk, hogy 50 millió forintjába került az adófizetőknek, és mindenki Magyarország halszagú címmel ismeri? Az '56-os emlékezet kampány egyik legnagyobb blamája szinte a semmiből új életre kelt, és sűrű rotációban pörög a Petőfi Rádióban.

A Petőfi Rádió brutális színvonalcsökkenéséről és annak okairól mi is írtunk már, ahogy arról is, hogy az állítólagos borzasztóan alacsony számokat megpróbálják azzal eltussolni, hogy egyszerűen nem mérik a közrádió hallgatottságát. Most már viszont Class FM sincs, vagyis lényegében megszűnt minden olyan számottevő országos lefedettségű rádió, ami nem valamelyik kormányközeli oligarchához, vagy magához a kormányhoz köthető. 

Ahogyan mi is megírtuk korábban, illetve a dalok magyarországi rádiós játszásait gyűjtő Mostszol.hu adatbázisban is látszik, az emlékdal nem volt túl népszerű a rettentően fiatalos Petőfi Rádióban, október 20. óta mindössze 11-szer érezték úgy, hogy a rádióhallgatók erre a dalra vágynak.

Azonban december 13-án valami történhetett, mert a Petőfi Rádió elkezdte játszani ismét a halszagút, de olyan tempóban, mintha csak most szóltak volna le fentről. Az már külön csodálatos, hogy olyan sugárzási idők is belefértek, mint az este háromnegyed hét, majd utána újra fél kilenc. Csak a miheztartás végett, minden más lejelentett rádió pár kivételtől eltekintve nem érezte úgy, hogy ezt a slágert október 23. után újra elő kell venni.

Az egyelőre még mindig nem tudni, hogy a dalszerző által ingyen odaadott, az előadók által ingyen eljátszott '56-os kampánydalban mi a fene került 50 millió forintba, ugyanis a közérdekű adatigénylésünknek Schmidt Mária annyival utasította el, hogy

A Kormányhatározatban meghatározott Emlékbizottság állásfoglalása alapján az Emlékév lezárásáig nem adunk lehetőséget a részszerződésekbe, elszámolásokba való betekintésre, mert az zavarná az Emlékév lebonyolítást.

Szerencsére Schmidt megígérte, hogy az Emlékév lezárása után intézkednek a keletkezett közérdekű és közérdekből nyilvános adatok nyilvánosságra hozása érdekében, ami azt is jelentheti, hogy már január 1-től végre megtudhatjuk, miért került nekünk ilyen sok pénzbe ez a dal.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok