Index Vakbarát Hírportál

Ez az én dühöm, ez az én vészjelzőm

2016.12.16. 13:39

Nálunk debütál a tavaly alakult The Matter budapesti rockzenekar legelső EP-je, ami egyszerre idézi meg a régi idők gitárzenéjét, és az elmúlt évek globális bluesrock revivaljét.

A The Matter énekes-gitárosa Mushu Israel, aki még Palmer Izsákként tűnt fel a Rising Starban, majd később A Dalban, illetve az egyik gitáros Joel Garcia, aki nem mellesleg a Fran Palermo-frontember Henri Gonzo öccse. Az új EP az egyre több izgalmas magyar előadót összefogó Lone Waltz kiadónál jelent meg, amiről az együttes frontembere mesélt kicsit hosszabban.

"Az első lépés fontos fogalom. Nekünk, mint nemrég alakult zenekar ez az első lépés, Az első lemezünk. Műfajilag, Az öreg blues az első lépés, ami a gitárzenét illeti, és életutamban ez a lemez volt az első lépés. Egy évünkbe telt létrehozni ezt a lemezt, és ez egy hatalmas év is volt számomra. Rákényszerültem, hogy visszaemlékezzek magamra az alkotói folyamat legelején, és egyre jutottam. Bajban voltam, fel kellett ismernem; éhes voltam. Egyrészt azért, mert szegény voltam épp, és büszke voltam kérni. Másrészt azért mert a lelkem minden igényére igénytelenséggel feleltek.  Ordítani akartam, de hangom nem volt, Csak nagy arcom. Érezni akartam de szanaszerte az fogadott hogy az emberek előbb játszanak rockot mint hogy ismernék a bluest.  És előbb mentek stúdióba, mint hogy írtak volna szöveget. Éheztem. Elegem Volt. Nem maradhatott úgy semmi. Írtam és elkiabáltam, akinek tudtam, mert nem maradt más. Az utolsó dobásom volt hogy kiemeljem magam a tétlen rothadásból. Ezek a dalok tartottak engem életben. Így mondtam ki amit másképp nem hallottak meg. Ők mesélik el azt amire nem szívesen emlékszem.  Lehet hogy nem az életem szerzeményei, de egyszerűen kibaszottul személyes. Ez az én dühöm. Ez az én vészjelzőm. Szerencsére megtalált engem a három legjobb csávó a Földön, hogy segítsenek tovább vinni, innentől meg már csak az Isten tudja hova vezet ez az egész."

A The Matter január 6-án mutatja be az új lemezét a Gozsdu Manó Klubban a Meteo és a Carson Coma társaságában.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok