Index Vakbarát Hírportál

Zakatol a hármas metró, buli van a temetőben

2016.12.19. 16:00

Hiába követtük már régóta figyelemmel a Fran Palermót, májusban mi is nagyot néztünk, amikor megjelent a zenekar második albuma, amire aztán kritikánkban habozás nélkül dobtuk rá a maximális tíz pontot. A Razzle Dazzle vitathatatlanul az idei év egyik legerősebb magyar megjelenése, amelyhez most végre klip is készült.

A videó az album zárószámához forgott, ráadásul ez a Fran Palermo legelső klipje is egyben. A Fritz Rock kapcsán már a lemez megjelenésekor megírtuk, hogy a frontember, Henri Gonzalez az utolsó számra "teljesen bekattan, és Lux Interiorként kántál végig, mintha a Crampset kubai titkos ügynökök rabolták volna el". A dalhoz készült klipet az Indexen lehet először látni.

A Fritz Rock videóját az a Szabó Áron rendezte, aki korábban olyan zenekaroknak készített klipeket, mint az idei Stenk dalversenyt megnyerő és nemrég új albummal jelentkező Dope Calypso, az Anton Vezuv, a BABEL, a Jazzékiel vagy épp a Zagar. A rendező a mostani munkája koncepciójáról ezt mesélte:

Szimbolikus történet egy kisfiúról, aki reggel táskába pakolja az emlékeit, hogy a folyóba dobva megszabaduljon tőlük.

A kissrác aztán Henrivel, a Fran Palermo frontemberével járja a fővárost, hármasmetróznak, mosodáznak, temetőben buliznak, és hasonlók, de közben sok más izgalom is történik, nem szeretnénk mindent lelőni. Az a bizonyos folyó pedig természetesen a Duna.

A klipet Gyarmati Lili vágta, a kellékekért és berendezésekért Pócsik Lilla és Richard Illés felelt, a stylist pedig Boncsér Szofi volt. A Fran Palermót legközelebb december 29-én, jövő csütörtökön, lehet elcsípni az Ötkertben, ezzel a koncerttel zárják majd az idei évet, a következőt pedig a hollandiai Eurosonic fesztiválon és a Müpában kezdik majd, mármint koncertek terén.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok