Index Vakbarát Hírportál

Megyünk jövőt vadászni az új Óriás-lemezzel

2017.01.17. 17:06

Minden villany ég címmel jelenteti meg negyedik nagylemezét az Óriás zenekar. Az album az együttes elmúlt másfél évének jól megérett gyümölcse. "Szépen lassan alakult, nem volt rohanás, sok megállás volt a folyamatban" – mondta a frontember, Egyedi Péter az anyagról, amit a Stenken lehet először meghallgatni.

A lemez zenei rendezője Egyedi volt, aki a keverést Dorozsmai Gergővel (Gustave Tiger, The Moog, Hammer of Gods stb.) végezte, aki a finishben csatlakozott a munkálatokhoz, és saját zenei ötleteket is hozott. "Kifejezetten fontos volt, hogy "LEMEZ"- lemez készüljön, amin nincs megkötés, és amin

nem a zenekar felállása, hanem a dalok hangulata határozza meg a hangszerelést.

Volt idő sok verziót kipróbálni, több dal is áthangszerelődött, átalakult a munkálatok alatt. Igyekeztem feltörni az eddigi berögződéseket, kémiákat, az eddigi zenekari működést felfrissíteni" – mesélt az albumról Egyedi.˜

A felvételek egyébként több etapban, több helyszínen készültek. A maszter Szabó Szebasztián (Miracle Sound Studio) munkája, ami a zenekarvezető szerint "elképesztő nagyot" lökött a végső megszólaláson. És a Minden villany ég tényleg nagyon szépen szól, még fúvósokat is hallhatunk rajta.

A lemezbemutató koncert február 18-án, szombaton, lesz az A38 Hajón, ahol Pálinkás Tamás TEJ nevű projektje lesz az előzenekar. (A Szegény fiú című szám indult az Index tavalyi dalversenyén is, miután az azt megelőző évben sajnos ki kellett zárnunk a nevezők közül, bármennyire imádtuk.) A lemezbemutatón vendégek is lesznek: Bátor Gergő a Hoodoo Offendersből és Egyedi korábbi zenekarából, az Annabarbiból, valamint Menyhei Ádám, aki korábban az Óriásban is zenélt, mostanság pedig a Kamikaze Scotsmenben és a Qualitonsban lehet látni.

Egyedi Péterrel egyébként már többször interjúztunk: egyszer például a Fishing on Orfű színeiben, egyszer meg a Rájátszás-projekt tagjaként, de ajánlott már szigetes koncerteket is az Index-olvasóknak.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok