Index Vakbarát Hírportál

Pusztul a párkapcsolat, de csak a pogácsát tömjük a pofánkba

2017.02.02. 15:00

Focipályákon sétálsz át éjszaka címmel fog hamarosan megjelenni a Szabó Benedek és a Galaxisok következő albuma. A zenekar a februárban érkező lemezt egy klippel vezeti fel, ami a Boldoggá akarlak tenni (de nem tudom, hogy kell) című számhoz forgott, és amit a Stenken lehet először megnézni.

A zenekar ezúttal is Rusekkel dolgozott, aki A teljesség felé, az Így kezdem el, a Gubancok és a Soha nem veszi fel című számok videóit is rendezte, valamint az ő munkája például az egyik kedvenc 2016-os klipünk, amelyik a Gustave Tiger Thermidor című számához készült. A Boldoggá akarlak tenni operatőre Szombath Máté volt, a vágást pedig ketten végezték.

A zenekarvezető az Indexnek azt is elárulta, hogy a videó igazából egészen másról szól, mint a szám, de szerintük így is működik. A klip egy része egyébként a Szabó-lakásban forgott, a kiállítás jeleneteit pedig a Műtőben vették fel, ahol Balázs Nikolett, Rácz Noémi, Kala Bence, Barta Bence és Juhász Katinka alkotásai láthatóak a háttérben.

Szabó Benedek további részleteket is elárult nekünk a videóról: "Mivel az előző klipben egy kutya szerepelt, egyértelmű volt, hogy most macska lesz, aki a sajátunk, és Misónak hívják. A piros köntös is az enyém, tényleg ebben szoktam otthon mászkálni. A 'Szabó Benedek egy fasz' felirat még mindig látható a Vittulában (bár elég nehéz megtalálni); eredetileg a Bajusz Orsolya-féle kiállításmegnyitós balhéra szerettünk volna valahogy reflektálni, de egyrészt ezek a dolgok nagyon hamar elvesztik az aktualitásukat, másrészt ez egy időtállóbb üzenet.

Nem szerettem volna azt üzenni, hogy a szemét lány nem törődik a szegény fiúval, aki pedig mennyire kedves.

Lehet, hogy ez nem sikerült, de itt arról van szó, hogy egyszerűen nem illenek egymáshoz, más sebességben vannak. Persze igazából ez csak egy zenei videó, ami tök jól néz ki, szóval felesleges túlgondolni."

A Focipályákon sétálsz át éjszaka február 22-én, szerdán, fog megjelenni, a zenekar pedig március 4-én, szombaton, élőben is bemutatja majd az albumot az Akváriumban. Az előzenekar a Gustave Tiger lesz, jegyeket 1500 és 1900 forintos árakon lehet venni.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok