Index Vakbarát Hírportál

Moziszékeken lépdel a három grácia

2017.06.22. 15:05

2016 második felére készítette el Atmosphere című első nagylemezét az Isle of Man, amelynek első öt száma novemberben a Stenken debütált, az anyag második fele pedig pár hónappal később, márciusban, jött ki. Nemrég klip készült az albumot záró, Theory című számhoz, amelyet most szintén az Indexen lehet először látni.

A projekt mögött álló Matos Gergő saját maga rendezte a videót Rédling Hannával, aki egyben a sztájlingért is felelt. Mint mondja, a Theory klipje közepes méretű stábbal forgott, és alapvetően momés projektként jött létre. "A koncepciót és a látványvilágot közösen alakítottuk ki Rédling Hannával, a költségvetés nagyon alacsony volt, gyakorlatilag mindenki jófejségből jött és segített a két forgatási nap alatt" – mesélte.

A klip a Magyar Nemzeti Filmarchívum nagyvetítőjében forgott, amelyről a zenész és rendező elmondta, hogy pont ilyen hangulatú helyszínt kerestek, és óriási segítség volt számukra, hogy a teremben adott volt az ideális díszlet.

A klipben az egyik fő motívum a lányből nővé válás időszaka volt, ezt kapcsoltuk össze olyan képzőművészeti alkotásokkal, mint a három grácia festmények és szimbólumaik. Szerettünk volna álomszerű világot teremteni amire a moziterem tökéletes helyszín volt.

A klip három női főszereplőjét Tönköl Anna, Farkas Szandra, Lukácsi Liza, valamint egy Jázmin nevű kislány alakította. "A szereplőink is mind ismerősök voltak, nem színészeket, hanem izgalmas karaktereket kerestünk. Lizát, Annát és Szandrát a Moméról ismerjük, Jázmin pedig Hanna egyik kedves barátnőjének a kislánya" – mondta az Isle of Man mögött álló Matos Gergő, akit legközelebb július 7-én, pénteken, lehet majd meghallgatni a Beat on the Bratben, ahol Barka társaságában nyom dj-szettet a Concorde Nation önálló estjén.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok