Index Vakbarát Hírportál

Addig nézd, amíg el nem tűnik!

2017.06.29. 15:40

2016 nyárán, a Balaton Soundon indítottuk el az Index Snapchat csatornáját, teszt jelleggel, hogy megnézzük, mennyire hasznosítható a 24 óra alatt eltűnő képek és videók formátuma egy fesztiválos közvetítés számára. A tapasztalatok azt mutatták, hogy ezt az appot tényleg fesztiválokra találták ki, így Zamárdi után a Szigetről is jelentkeztünk snapekkel.

A képek és videók tematikus keverékét úgy kell elképzelni, mint az Index címlapján megjelenő Mindeközben rovatot: megpróbálnak azoknak is érdekes tartalmat nyújtani, akik itt vannak Sopronban a fesztiválon, és azoknak, akik távolból kíváncsiak a 25. Volt fesztivál érdekességeire, vagy csak később érkeznek le egy napra. De ha valaki csak meg akarja nézni, hogy hogyan is néz ki ez a Snapchat, annak is jó ízelítő lehet.

A Volt közönségéből kiindulva úgy tűnik, hogy hiába nyúlta le az utóbbi egy évben a Facebook és az Instagram a Snapchat ötleteinek egy részét, a koncertek első soraiban továbbra is legalább annyi snapet készítenek a fesztiválozók, mint Insta story-t.

Az idei Voltról szóló közvetítésünk kedden kezdődött, amikor a Linkin Park miatt szépen megtelt a kemping, de a beléptető rendszer jól működött és maximum 20-30 perces várakozás után mindenki megkapta a karszalagját. De nem csak arra koncentráltunk, hogy megmutassuk, hol mennyit kell ácsorogni, azt is megmutattuk, hogy a fesztiválon még a csúcsidőben is akadt olyan eldugott pont, ahol gyorsan lehetett fröccsöt venni.

Szerdán Fluorral beszélgettünk, amit a Facebookon élőben lehetett nézni, de ha valaki lemaradt volna róla, akkor itt visszanézheti a beszélgetést, amiben a Wellhello egyik tagja mesélt fesztiválos élményeiről, az új dalok elkészítéséről és arról is, hogy  ő hogyan látja a zenei műfajok keveredését 2017-ben. Miután a közvetítés véget ért, maradtunk egy kicsit Fluorral, hogy megmutassuk milyen sűrű napja van. A Tömény történelem című műsort indult népszerűsíteni, a második évadban ugyanis ő is feltűnik. Ezután pedig két újabb Facebook Live várt rá, úgyhogy el is köszöntünk tőle, de később a Wellhello koncertjére még visszanéztünk, amit a vihar és a szél sem tudott elmosni.

A fesztivál vasárnapig tart, addig folyamatosan jelentkezünk tartalommal, a koncertekről, meg arról, ha valami érdekes történik. A Snapchat alkalmazást innen lehet letölteni (Android, iOS) az index csatornáját pedig index.hu néven lehet megtalálni, de a fent látható kódot beolvasva rögtön be is lehet követni mindenfajta felesleges pötyögés nélkül.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok