Index Vakbarát Hírportál

Macklemore 100 éves nagyija minden buliban benne van

videodiszko
2017.07.15. 08:46

Sziget-melléklettel jelentkezik ezen a héten a Videódiszkó, Macklemore, a Major Lazer és az alt-j is most hozott ki új videót és ők mind fellépnek az idei fesztiválon. Rajtuk kívül Jay-Z színt vall bűneiről és bocsánatot kér, Kesha visszatér, Feistnek pedig saját magával kell megküzdenie.

Macklemore - Glorious (feat. Skylar Grey)

rendezte: Jason Koenig

Macklemore nagymamája, Helen, mostanában lett 100 éves, az amerikai rapper pedig különös meglepetéssel készült a nagyi születésnapjára. Váratlanul meglátogatta kaliforniai otthonában, hogy együtt töltsék a napot, amit több kamerával rögzítettek, hogy erről szóljon legújabb dalához, a Glorioushöz készített klip. Ügyesen megoldották, hogy ne lehessen egyértelműen eldönteni mennyi az eljátszott jelenet és mennyi a tényleg spontán történés a videóban, mindenesetre elég sok mindent sikerült egyetlen napba zsúfolni és fogalmam sincs, hogy a 100 éves hölgy pontosan hogyan bírta tartani a tempót az unokájával. Mindenesetre van itt minden, kocsikázás, tojásdobálás, vásárlás és éneklés is. Macklemore, Ryan Lewis-szal közösen érkeznek a Szigetre, ahol augusztus 12-én lépnek fel 21:30-tól.

Major Lazer – Know No Better (feat. Travis Scott, Camila Cabello, & Quavo)

rendezte: Philip Andelman

Sok közreműködővel készítette el a Major Lazer a Know No Better című dalát, de a hozzá készített klip nem róluk szól, hanem egy félelmetesen jól táncoló középiskolás srácról. Philip Andelman klipjében őt figyelhetjük a teljesen hétköznapi életében, de közben azt is láthatjuk, hogy milyen életről álmodik, ahol gazdag és úgy élhet, mint egy igazi nagymenő. Erre a kettősségre, illetve a srác tánctudására van felhúzva a klip, amiben azért megjelenik Travis Scott, Diplo és Camila Cabello is. A Major Lazer jön idén a Szigetre, augusztus 14-én hétfőn 21:30-tól lépnek színpadra.

alt-J – Deadcrush

rendezte: Young Replicant

Az alt-J-nél szó szerint vették legutóbbi albumukon, a Relaxeren megjelent daluk, a Deadcrush szövegét és abból faragtak egy klipet. Azt a kérdést teszik fel a hallgatóknak, hogy ők milyen történelmi figurával mennének el egy randira. A zenekar tagjai Boleyn Annát, Sylvia Plath-ot és Lee Millert választották, úgyhogy őket látjuk táncolni, valamilyen bunkerben. Young Replicant rendezte a klipet, a koreográfiáért Darcy Wallace volt a felelős, ez utóbbi pedig a Sia klipek stílusát használja, minden egyes mozdulat túlmutat önmagán, amiket olyan beállításokban láthatunk, amitől még drámaibbnak hat az egész és egy idő után még az eső is elered. Az alt-J a Sziget utolsó napján, augusztus 15-én lép fel 19:30-tól.

JAY-Z - 4:44

rendezte: TNEG

Korábban csak Tidalon keresztül volt elérhető Jay-Z legújabb videoklipje, ami a 4:44 című dalához készült, ám ma végre YouTube-ra is felkerült, hogy bárki megnézhesse, regisztráció meg előfizetés nélkül is. A rapper albumának központi témája, hogy hűtlensége miatt bocsánatért esedezik feleségéhez. Ennek minden fontosabb eleme hallható is a dalban, amihez nem egy hagyományos klipet készített a rendező TNEG. A dalt többször megszakítják mindenféle bejátszások és házi videók, amikben előkerül a rendőri brutalitás témája, autóbalesetek, zavargások, de tánc és ének is van a sokszor egészen vacak minőségű videókon. A végén maga Beyonce is feltűnik, egy archív felvételen, amikor férjével a Grammy-díjátadón léptek fel. Jay-Z sajnos nem jön a Szigetre.

Arcade Fire – Electric Blue

rendezte: Cousin Club

Július 28-án érkezik az Arcade Fire új albuma az Everything Now, aminek a legújabb dalához, az Electronic Blue-hoz Cousin Club forgatott klipet. A főszerepben Régine Chassagne énekest láthatjuk, aki valamilyen hatalmas ünnepély utáni utcán sétál a háttérben pedig a buli maradványai mellett rendőrautókat lehet még felfedezni. Ez is egy olyan dal, aminek a hangzása eltér attól, amit a zenekartól megszokhattunk.

Kesha – Woman

rendezte: Lagan Sebert & Kesha Rose Sebert

Viharos időszakon van túl Kesha. 2014-ben beperelte egykori producerét Dr. Luke-ot, akit azzal vádolt, hogy elkábította, megerőszakolta és zaklatta őt. A Sony-val kötött szerződése viszont kötelezte arra, hogy továbbra is vele dolgozzon együtt, amire nem volt hajlandó. Ebben az időszakban gyakorlatilag szünetelt is a karrierje, mostanra viszont már elkészültek új számai, az egyikhez, ami Woman névre hallgat, pedig már videó is van. Ezt Kesha testvérével, Logan Seberttel közösen rendezte és a hangzás mellett a képi világ is elég retrosra sikeredett. Az amerikai Delaware államban, illetve annak egy kocsmájában játszódik a klip, ami arról szól, hogy Keshával többé nem szórakozhat senki.

Feist – Century (feat. Jarvis Cocker)

rendezte: Scott Cudmore

A Feist legutóbbi albumáról, a Pleasure-ről érkezett a legújabb videoklip, ami a Century című dalhoz készült. Ebben az énekesnőnek saját magával, vagy hasonmásával kell megküzdenie egy táncversenyben, ami spontán módon egy autópálya alatt alakul ki. Mindkét félt jónéhány háttértáncos támogat, akik szintén fontos szerepet kapnak a videóban, amit Scott Cudmore rendezett. A végén feltűnik egy meglepetés vendég is. Eddig elég sikeres egyébként Feist új albuma, a Pleasure-t több helyen az év legjobb albumai között emlegetik, és a Polaris Short List-re is felkerült.

Travis Scott – “Butterfly Effect”

rendezte: BRTHR

Travis Scott májusban hozott ki három új számot, ezek közül most a Butterfly Effecthez készült klip. Tekintettel arra, hogy a dal szövegében elég sok az ismétlés, úgy tűnik, hogy ez adta a kiindulást a klip tervezéséhez is, aminek a képi világa enyhén pszichedelikus, de egy idő feltűnően önismétlővé válik. A legalapvetőbb hiphop klipek kliséiből vágták össze, ezért vannak gyors sportkocsik, fegyverek és nők kevés ruhában egy medencében. Mivel a szám címében szerepel egy pillangó, ezért ez a plusz elem is megjelenik. 

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok