Index Vakbarát Hírportál

46 ezerrel kevesebben mentek idén a Szigetre

2017.08.15. 23:46

450 ezren voltak az idei fesztiválon, mondta Gerendai Károly főszervező és Kádár Tamás cégvezető a keddi záró estén az MTI-nek, ez tízszázalékos csökkenést jelent a tavalyi évhez képest.

Szerintük ez egyrészt általános európai tendencia is, de elismerték, hogy "a Sziget idei zenei felhozatalának összeállítása nem a legszerencsésebben alakult." Idén két teltházas nap volt: a nyitó mínusz egyedik nap, amikor Pink lépett fel, illetve a szombat, amikor Macklemore és Ryan Lewis volt a nagyszínpadon. A csökkenés ellenére bíznak abban, hogy idén is több százmilliós bevétellel zár a Sziget Kft.

"Nehéz kezelni azt a helyzetet, hogy folyamatosan mennek felfelé a világsztárok fellépti díjai, miközben a jegyárakból, illetve az egyéb bevételekből egyre nehezebb ezt kompenzálni. Bár kellenek a sztárok, én abban hiszek, hogy a Sziget esetében a brandnek, az ahhoz kapcsolódó élménynek kell bevonzania a látogatókat. Az elmúlt években a fesztivál abban tudott fejlődni, hogy a zene mellett az egyéb programok nagyon erősek" - mondta Gerendai. A főszervezővel készült korábbi interjúnkat  itt nézheti meg.



Rovatok