Index Vakbarát Hírportál

Chester Bennington családja segélyszervezetet alapítana az öngyilkosságra készülőknek

2017.08.30. 06:13

Egymás után lett öngyilkos két rocklegenda: a Linkin Park énekese, Chester Bennington és Chris Cornell, a Soundgarden frontembere. Bennington családja pedig attól fél, hogy a két sztár tette hasonlóra sarkallhat másokat is. Szeretnék megtenni ez ellen, amit tudnak.

Segélyszervezetet hozna létre a július közepén öngyilkosságot elkövetett énekes, Chester Bennington családja, hogy segítsenek azoknak a rajongóknak, akik esetleg hasonló gondolatokkal küzdenek - értesült a TMZ.

A család ugyanis attól fél, Bennington és Cornell egymást követő - és egymástól valószínűleg nem is független - öngyilkossága arra ösztökélheti a fiatalokat, hogy valamiféle tiszteletadatás gyanánt ők is hasonlóan tegyenek, vagy egyszerűen azt a hamis képzetet keltheti bennük, hogy az öngyilkosság megfelelő kijárat lehet a problémák elől.

A család így egyrészt szeretné felhívni a figyelmet a témára, és például arra ösztönözni a bajba jutottakat, hogy vegyék körbe magukat a szeretteikkel, mivel, mint mondják, Benningtonnak is az egyedüllét jelentette az egyik legnagyobb problémát.

A VMA gáláján a napokban egyébként Jared Leto is megemlékezett a sztárról:

Nemrég cikket közöltünk arról, vajon miért szenved ennyi negyvenes éveiben járó sztár mentális betegségektől; a cikk itt olvasható:

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok