Index Vakbarát Hírportál

Mit szólna ehhez Brüsszel? - kérdezi a KerecseN

2017.09.04. 13:06

Egyre kilátástalanabb az élet a 40 éveiket betöltött, keresztény, heteroszexuális férfiak számára, ezeket a szomorú érzéseket foglalta össze legújabb dalában a KerecseN trió, felvidéki rock együttes. A Hammerworld oldalán vettük észre, Mit szól ehhez Brüsszel című dalukat, ami néhány napja került fel YouTube-ra, és máris a nemzeti érzelmű rock új trónkövetelőjének tűnik.

Ebben a műfajban jelenleg az Ismerős Arcok a király, a Nélküled című dalukat osztotta meg maga a miniszterelnök is a Nemzeti Összetartozás ünnepén, a dal pedig egyre több iskolai, illetve sportrendezvény kötelező eleme lett.

De a változó világunk globális kihívásai egyre több rockzenekar számára kínálnak alapot a dalokhoz, tavaly az Európa Projekt Védd meg a határt című daláról is beszámoltunk, aminek témája legalább annyira húsbavágó, viszont zeneileg jóval visszafogottabb stílust képvisel.

A KerecseN trió legújabb dala a Brüsszel által propagált liberális propaganda elleni kiállás, ahol már bátornak kell éreznie magát egy férfinek pusztán attól, mert egy nőt szeret. De a dalban szóba kerül még a magyar kettős identitása, akik egyszerre őrzik szívükben a hátrafelé nyilazó pogány őseiket és vetnek büszkén keresztet. Ezenkívül szóba kerül a pálinka szabadságharc, de a politikai korrektség és a brüsszeli demokraták is megkapják a magukét.

A videó YouTube leírásában a dal angol fordítása is elérhető, ha valaki szeretné elküldeni a Brüsszelben dolgozó ismerősének a KerecseN trió üzenetét. 

A nemzeti érzelmű rockzene, ami gyakran a fehér, heteroszexuális férfiak félelmeiről szól, az utóbbi időben világszerte egyre népszerűbb, vagy legalábbis jobban a média figyelmébe került, például az amerikai Charlottesville-ben töténtek után. Korábbi cikkünkben mi is összefoglaltuk, hogy mit tesz például a YouTube, illetve a Spotify az ellen, hogy egészen sok, társadalmi csoportok ellen uszító dal érhető el platformjukon keresztül.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok