Index Vakbarát Hírportál

Pajor Tamás meglépett a munkahelyéről

2017.09.22. 14:58

"Pirosnál pénzt adok, kinyúlva taximból, így nem fáj úgy, hogy a kasztrendszer kasztingol" – énekli az Amen klipdalában Pajor Tamás, aki ezzel a pár sorral újra bebizonyította, hogy még mindig tud legalább olyan jó szövegeket írni, mint annak idején a Neuroticban tette.

Vissza a gyökerekhez című dal videójának elején az énekes még egy irodában babrál az egérrel, a fináléban pedig már egy motorcsónakon száguld a zenekarával. Pajor Tamás nemcsak a dalszöveget jegyzi, hanem ő rendezte a klipet is Szentkirályi György zenéjéhez. A videó a Stenken látható először.

A frontember mesélt is a klipről az Indexnek: "Van a világűr, és van az az űr, amit a világ hoz létre. A technicizált lét utasa ebből az űrből akar elhajózni, 'vissza a gyökerekhez'. Az enyhén retró ízű, egy snittes alkotás ennek az elvágyódásnak a manifesztuma.

A mindennapok fájdalmasan csatornázódnak a totálisan kontrollált nagyvállalati rendszerekbe, ahol 'a kasztrendszer kasztingol'.

Ahol rafinált sztenderdek pörgetik a termelést és a polgárpukkasztás lecsengett jelszavának süketszobájában 'pukkasztó polgárok' bérszórakozhatnak bulvárfelszerelésben. Kitörni a bedobozolt, falansztervilágból egyenesen a fény felé, ez a szív titkos vágya, a nem súlytalan űrhajósok pályája."

Pajor az NKA támogatásával megvalósuló klipről azt is elmondta: "Az egyszerűnek tűnő képi megvalósítás mögött komoly csapatmunka áll, amely a kraftbp.com munkatársainak és a videó legördülő részében feltüntetett barátaimnak a kiváló keze munkája."

Tavaly ilyenkor egyébként a Stenk a legjobb Budapestet bemutató klipet kereste a 2016-os Magyar Klipszemle alkalmából, Pajor Tamás Szeretem Pestet című, Dunában gázolós videója pedig magabiztosan nyerte a szavazást. A zenésszal tavaly interjúztunk is, a videóban a Vissza a gyökerekhez című szám is felcsendült.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok