Index Vakbarát Hírportál

Balatoni büfébulik után mehet a szörf

2017.10.18. 18:59

Megvan még, amikor az idei Fishing on Orfű előtt néhány zenekar megelégelte, hogy évek óta nem tudnak fellépni a fesztiválon, ezért saját színpadot állítottak a tó partján, egy helyi pizzázó mellett? A fellépő zenekarok egyike, a Keeymen ma hozza ki a legelső, a zenekar nevét (The Keeymen) viselő nagylemezét, amit a Stenken lehet először hallani.

A Keeymen néhány éve alakult a Keleti Blokkban, pusztán örömzenélés céljából, az első sikeres koncertjük pedig a Vittulában volt. "Ott találkoztunk először a későbbi testvérzenekarunk, a Panel Surfers csibész kisfiúival, akik elmondásuk szerint a koncertünk hatására döntötték el, hogy most már ideje zenélni" – mondják a zenekar tagjai, akik az alakulás óta számos jó és furcsa élményt szereztek: fesztiváloztak, túlfűtött bulikat csináltak vidéken és a Vittulában, büféturnéztak a Balaton körül stb. Ennek a korszaknak a lenyomata a most megjelenő debütalbumuk.

Az anyagot amúgy együtt játszottuk fel Rozsi (dobosunk: Vitéz Gergő) másik zenekarának, a The Punch próbaterem-stúdiójában három nap alatt.

A Keeymen október 26-án, jövő csütörtökön, lemezbemutató koncertet is tart majd a Toldiban, méghozzá a már említett testvérzenekar, a Panel Surfers társaságában. "A lemezbemutató apropója, hogy független zenekarként magunk vagyunk kénytelenek kiadni bakeliten a lemezünket, az meg 2017-ben nem kevés lóvé, tehát bizonyos értelemben ez egy közönségfinanszírozása lesz a kiadásnak, amiért cserébe egy szerintem elég jól sikerült lemezt lehet élőben végighallgatni október 26-án a Toldiban" – mondja a zenekar nevében Szabó Gyula (Bozo), aki különböző dekorációs elemeket és szuper afterpartit is ígér. "DJ Kő a szegedi koncertjeink afterja volt mindig. Bakelitről rak olyan jól táncolható régi magyar zenéket, hogy mi se hisszük el."

A lemezt itt lehet meghallgatni:

Aki pedig felidézné, milyen volt az orfűi gerillakoncert, az itt nézheti vissza a buliról készült videónkat.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok