Index Vakbarát Hírportál

Lovasi András: Budapestnek még 2-3 jó éve van

2017.11.27. 09:39

Az azonnali.hu készített interjút Lovasi Andrással, aki elmondta, hogy manapság olyan közbeszéd van kialakulóban, ami azt sugallja, hogy aki politikailag nem is igazodik a hatalomhoz, az inkább maradjon csendben. Erre példának azt hozza fel, hogy egy Magyar Narancsnak adott interjúja után több lap úgy szemlézte a beszélgetést, hogy Lovasi utálja a Fideszt, ami szerinte attól, hogy igaz, még nem volt benne abban az interjúban, csak félreértették a szavait. 

Lovasi szerint abban az interjúban az volt benne, hogy utál erről a témáról beszélni. Ő csak felvetett egy opciót, aminek az lett a vége, hogy mindenhonnan lenácizták, ezért jobb szerinte hagyni a témát. Az viszont sokkal érdekesebb, hogy mikor ez történt, akkor egy héten belül három koncertjüket is lemondták. 

Beszél arról is, hogy szerinte Pécsen mennyire rosszul alakulnak a dolgok. Részben azért is van ez, mert Lovasi szerint a Pécs nem lett olyan kiemelt városa a Fidesznek, mint Győr vagy Debrecen. Sokan elköltöznek a városból, bár szerinte még így is jobb a helyzet, mint Békéscsabán, ahol már a 90-es években elkezdtek elvándorolni az emberek, míg Pécsett ez csak a 2000-es években kezdődött el.

Budapesttel kapcsolatban viszont azt mondta, hogy az az elmúlt néhány éve, illetve az a néhány, ami még hátravan, az a legjobb évekként fog bevonulni a visszaemlékezésekbe.

Saját terveivel kapcsolatban megemlítette, elgondolkodott azon, hogy öt éven belül esetleg elköltözik az országból. Még nincsenek konkrét tervei és ha folytatni akarja a zenélést, akkor mindenképpen közeli országot választana, például Szlovéniát vagy Székelyföldet. Mint mondja, utóbbi "Kurva jó!".

Az utóbbi hónapok zaklatási ügyeiről azt mondja, hogy a 90-es években egyszer előfordult vele, hogy részegen elviselhetetlenül viselkedett egy pincérnővel. Nem akarja utólag az alkoholra fogni a viselkedését, szerinte viszont veszélyes, hogy a #metoo-kampány során az emberek különböző szintű bűnöket vesznek egy kalap alá.

Lovasi András november elején tartott nagy koncertet a Papp László Sportarénában, ahol az Index is ott volt, előtte pedig mi is készítettünk interjút a zenésszel.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok