Index Vakbarát Hírportál

A Bánkitó jövőre tíz évet ugrik előre, most meg felet hátra

2017.12.13. 13:47

Elkészült a nyári tavi fesztivál aftermovie-ja egy csomó bulizóval és bánki éjszakával a főszerepben, és elindult a jegyvásárlás is a 2018-as fesztiválra, ami viszont rögtön 2028-ban lesz.

A Bánkitó szervezői kiadták a hivatalos aftermovie-t a 2017 nyarán megtartott fesztiválról. „Olyan aftermovie-t akartunk csinálni, ami teljesen elüt a megszokottól: filmesebbet, a képi világhoz passzoló zenével (és nem fordítva), autentikus környezetben, autentikus helyzeteket megjelenítve. A Bánkitó környéke ehhez tökéletesen passzolt: gyönyörű terep, ahol a fesztivál közben folyamatosan történik valami különleges, megható, szerethető” – mondja a kisfilm rendezője, Szemerey Bence. A film zenéjét iamyank írta.

A videó megjelenésével egyidejűen el is kezdték a legelső, kedvezményes jegyek árusítását 2018-ra, de a 300 early bird bérlet pár percen belül el is fogyott. Viszont akinek van Auróra támogatói kártyája, az január 15-ig még hozzájuthat az akciós, 14 ezer forintos bérlethez. Ezért cserébe a szervezők olyan zenei lineupot ígérnek, „ami a legerősebb nemzetközi kisfesztiválok között is megállja majd a helyét”, bár az első fellépők nevét majd csak januárban jelentik be.

2018-ban nem Bánkitó 2018, hanem Bánkitó 2028 lesz a fesztivál neve, mivel a jövő évi koncepció a jövőről és a jövő magyar társadalmáról fog szólni. „Idén is civilekkel, zenészekkel, színészekkel és művészekkel vakarhatjuk majd a fejünket azon, hogy napelemes mobilházból vagy robotkacsából lesz majd több? És melyik ellen kell harcolni? Lesz majd egyszer LGT a bánkitós bandákból? És mennyivel lehet még modernebb a modern művészet? És mindenekelőtt, ezek hogyan fognak a társadalomra hatni?” – írják a szervezők.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok