Index Vakbarát Hírportál

Ejtették a nemi erőszak vádját a lengyel metálzenekar ügyében

2018.01.06. 11:11

A Spokane megyei ügyészség pénteken ejtette a vádakat a Decapitated zenekar tagjait érintő nemierőszak-ügyben – írja a Lángoló Gitárok. A négy lengyel zenészt azzal vádolták, hogy megerőszakoltak és fogva tartottak egy nőt amerikai turnéjuk során a turnébuszban, a Los Angeles-i rendőrség még tavaly ősszel tartóztatta le őket. 

A Decapitated tagjai elleni vádat 11 nappal azelőtt vonták vissza, hogy megkezdődött volna a bírósági trágyalás. Kelly Fitzgerald, a felperest képviselő ügyvéd elmondta, hogy a jövőben még sor kerülhet az eljárásra, de jelenleg azt tartották fontosnak, hogy az áldozat mielőbb felgyógyuljon az erőszak traumájából. A gyógyulást nem segítette volna a négy vádlott miatt várhatóan rendkívül hosszú ideig tartó bírósági tárgyalás, így az ügyfelével úgy döntöttek, hogy inkább ejtik az vádakat.

A zenekar tagjainak ügyvédei szerint viszont egész egyszerűen arról van szó, hogy túl sok bizonyíték szólt már a tagok ártatlansága mellett, ezért nem lepődtek meg túlzottan, hogy még a tárgyalás előtt ejtették az ügyet. A metálzenekar tagjai ezután visszatérhetnek Lengyelországba.

A korábbi rendőrségi jelentés szerint a nőre a busz mosdójában támadtak rá az augusztus 31-i Spokane-i fellépés után. A spokane-i rendőrségnek a nő és barátnője azt mondta, hogy részt vettek az augusztus 31-én tartott koncerten, beszélgettek a zenészekkel, akik meghívták őket egy italra a turnébuszukra. Ezután egyiküket a mosdóban leteperték és mind a négyen megerőszakolták, majd nem engedték távozni.

A zenekar szeptember 8-i elfogásától kezdve mindvégig tagadta a vádakat, az ügyészség pedig nem tudta egyértelműen bizonyítani, hogy a nő testén levő zúzódások az erőszak nyomai, ugyanis a koncerten többen is látták durván pogózni. A Decapitated tagjait decemberben engedték ki a börtönből, ekkor még úgy volt, szabadlábon védekezhetnek majd a tárgyalás során. 

Azt még nem tudni, hogy mi lesz a zenekarral, akik amúgy most év elején Budapesten is felléptek volna a Kreator előzenekraként.



Rovatok