Index Vakbarát Hírportál

Vidáman üzent a halála napján a Cranberries énekesnője

2018.01.16. 15:37

Bár a brit rendőrség korábban tisztázatlannak nevezte Dolores O'Riordan halálát, kedden bejelentették, hogy nem merültek fel gyanús körülmények a Cranberries énekesnőjének ügyével kapcsolatban, írja az MTI.

A 46 éves énekesnőt hétfőn holtan találták London egyik szállodájában, ahová azért érkezett, hogy felvegye a Zombie feldolgozását az amerikai Bad Wolves zenekarral. Az ügy most halottkémhez kerül, aki majd megállapíthatja a halál okát.

Az Eleven Seven kiadó egyik munkatársa, Dan Waite elmondta, hogy O'Riordan a halála napján, a kora reggeli órákban, hangüzenetet hagyott, amelyben elmondta, nagyon várja a felvételeket. "Élettel telinek hangzott, viccelődött, és izgatottan várta, hogy a héten találkozzon velem és feleségemmel" – mondta.

A Bad Wolves aztán egy nyilvános Facebook-posztban reagált Dolores O'Riordan halálára, amelyben leírták, hogy mélyen elszomorította és sokkolta őket a hír, alkotóként és énekesként is rendkívül tisztelték őt, valamint felnéztek rá, amiért sosem félt lemezteleníteni a lelkét a zenéjében és a dalszövegeiben.

"Amikor meghallottuk, hogy tetszik neki a Zombie-feldolgozásunk, és szeretne énekelni benne, az a legnagyobb bók volt, amit egy fiatal zenekar, vagy bármilyen zenekar, kaphat" – írták, majd azzal folytatták, hogy a szívük megszakad, hogy nem készülhetett el a közös változat, de remélik, hogy az ő verziójuk is büszkévé teszi az elhunyt énekesnőt.

A Cranberries tavaly turnéra indult, ám májusban, az európai turné kezdete után nem sokkal, törölték a további európai és amerikai időpontokat O'Riordan egészségi állapota miatt, akinek a  zenekari közlés szerint hátproblémái voltak.

Dolores O'Riordan, húszévnyi házasság után, 2014-ben vált el a Duran Duran egykori turnémenedzserétől, Don Burtontől, akitől három gyereke született. Az énekesnő bipoláris zavarral küzdött, a válása évében megtaposta egy légiutaskísérő lábát, majd megfejelt egy rendőrt. A reptéri incidens egy 6000 eurós bírsággal végződött.

Dolores O'Riordan halála miatt részvétet nyilvánított többek között Michael D. Higgins ír elnök, valamint Hozier, a Duran Duran, a Kodaline és Jim Corr, a Corrs tagja.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok