Index Vakbarát Hírportál

Magyarországra jön Quincy Jones

2018.03.05. 08:30

Nemrég még meredek, a világsajtót is alaposan felkavaró interjúkat adott, ezúttal pedig budapesti koncertjét jelentette be Quincy Jones zenész és producerlegenda. Jones márciusban ünnepli majd a 85. születésnapját, aminek apropóján két nagyszabású koncertet ad Európában, ezek egyike lesz a magyarországi fellépés.

Quincy Jones július 16-án, hétfőn, játszik majd a Papp László Budapest Sportarénában, ahol több zenészbarátjával együtt fog színpadra állni. A koncerten ott lesz az olykor csak az afrikai Stingként emlegetett Richard Bona, a háromszoros Grammy-díjas Dee Dee Bridgewater, Alfredo Rodriguez kubai zongorista-virtuóz, valamint a Rimaszombatban született, mindössze 20 éves jazz-gitáros, Andreas Varady, akiről már hosszabban is írtunk az Indexen.

A koncertnek hazai sztárvendégei is lesznek: a Budafoki Dohnányi Zenekar mellett Radics Gigi is fellép majd, akit Jones egy alkalommal a világ legjobb hangjai közé sorolt, és akit 2012-ben meghívott a Montreux-i Jazzfesztiválra énekelni. Most Budapesten találkoznak majd újra.

Quincy Jones szinte mindenkit ismer, Pablo Picassótól, Jack Nicholsonon és Steven Spielbergen át, egészen Miles Davisig vagy Barack Obamáig. És nemcsak otthonosan mozog az érinthetetlennek hitt hírességek között, hanem tud is szinte mindegyikükről egy-egy jó sztorit, amiről nemrég a világ is meggyőződhetett, miután két olyan interjút is adott, amiket a sajtó aztán nem győzött szemlézni.

Jones a Vulture magazinnak adott interjújában például arról beszélt, hogy Michael Jackson több dalához is lopott, a Beatles tagjai voltak a legrosszabb zenészek, akikkel valaha találkozott, randizott Ivanka Trumppal, de az apját nem bírja, Marlon Brando pedig még egy postaládát is megdugott volna, nem csoda tehát, hogy lefeküdt James Baldwinnal, Richard Pryorral és Marvin Gaye-jel is.

Nem sokkal később aztán nyilvánosan is elnézést kért mindenkitől (a még élő érintetteket állítólag személyesen kereste meg), miután a lányai figyelmeztették, hogy a kijelentéseivel nagyon elszúrta a dolgokat. "Nem vagyok tökéletes, és nem félek ezt kimondani" –  írta a februári bocsánatkérő üzenetében, amelyben kiemelte, hogy megtanulta a leckét, és még ennyi idősen is képes okulni a hibáiból.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok