Index Vakbarát Hírportál

A bíróságon halt meg a Katy Perryvel pereskedő 89 éves apáca

2018.03.11. 00:13

A 89 Catherine Rose Holzman nővér holtan esett össze egy bírósági kihallgatás alatt, amikor kihallgatták Katy Perry énekesnő ingatlanvásárlása kapcsán.

Holzman egyike volt annak a két apácának, akik jogi küzdelembe bonyolódtak Perryvel és a Los Angeles-i Érsekséggel. Perry 2015-ben meg akarta vásárolni a 14,5 millió dolláros kolostorát, de az ügylet megfeneklett, amikor az épület korábbi lakói óvást emeltek az ügyben.

A két nővér, Catherine Rose és Rita Callanan kényelmetlenül érezték magukat a gondolattól, hogy Perryhez kerülhet a kolostor a hozzá tartozó nyolcholdas birtokkal, mert a művésznőnek olyan, a katolikus hittel összeegyeztethetetlen dalai voltak, mint az I Kissed A Girl és a Ur So Gay.

Perry állítólag többször is megpróbálta meggyőzni a két apácát, de hiába énekelt nekik egy himnuszt, és mutatta meg a Jézust ábrázoló tetoválását, a nővérek hajthatatlanok voltak.

Megtaláltam a videóit. Hát nem voltam boldog a látottaktól.

– mondta Callanan nővér a Los Angeles Times-nak.

A nővérek az ingatlant egy helyi étterem-tulajdonosnak, Dana Hollisternek adták el, az érsekség jóváhagyása nélkül. A bíróság végül csaknem tízmillió dollár kártérítést ítélt meg Perrynek és a katolikus egyháznak. Az ügyvédjeik azzal érveltek, hogy sem Jose Gomez érsek, sem a Vatikán nem engedélyezte a 7,5 millió dolláros ingatlan eladását. A bíró végül úgy ítélte meg, hogy a nővérek szándékosan akadályozták meg Perry ingatlanvásárlását.

Az ítélet utáni eljárást felfüggesztették Holzman halála miatt. Az apáca a Fox11 LA-nek adta élete utolsó interjúját, amiben közvetlenül szólította meg az énekesnőt:

Katy Perry: kérlek, hagyd abba. Ez semmi jóra nem vezet, csak másokat bántasz vele.

(BBC News)



Rovatok