Index Vakbarát Hírportál

Megcsinálták a magyar underground Így írtok ti-jét

2018.04.23. 15:14

Darvas Benedek (Vasárnapi gyerekek) és Czitrom Ádám (a Barabás Lőrinc formáció gyakori vendége) közös lemeze tisztára olyan, mint a magyar underground Így írtok ti-je, fogtak egy csomó kultikus zenekart, és az ő stílusukban eljátszották a saját számaikat. Quimby, Hiperkarma, Csókolom, A.E. Bizottság, Trabant, és így tovább. Először itt lehet nálunk meghallgatni.

A papíron lehet, hogy kicsit fárasztó ötlet viszont lemezen teljesen jól működik, a Láttalak, Hallottalak, Elkövetlek ugyanis nem paródia, hanem inkább tisztelgés a zenekarok és az ő stílusuk előtt (Darvas és Czitrom a karikatúra szót használják leginkább), egyik szám sem vicc, de a jól megfogott esszenciákon azért lehet nevetni bőven.

01. Ellenfényben vergődő (Hiperkarma)
02. Kalóztánc (Quimby)
03. Dunaújvárosi gyűjtés (Csík Zenekar)
04. Kidőlten (Balaton)
05. Svung (Neurotic)
06. Nem én vagyok Adonisz (Bizottság)
07. Marihoz (Cseh Tamás)
08. Átutazóban (Kontroll Csoport)
09. Most hogy (I Love You)
10. Kitalálom a fertályadat (Kispál és a Borz)
11. Kakasos nyalóka (Specko Jedno)
12. Halotti tor (Csókolom)
13. Váltott szívvel (Trabant)
14. Antivilág (Európa Kiadó)

Paródiának azért nem hívják az alkotók, mert nem eredeti dalokat írtak át, hanem saját számokat és szövegeket készítettek az adott előadók stílusában. Párbeszédbe léptek velük, amelyből nem zárták ki saját hangjukat és zenei világukat sem. Azokat a zenekarokat választották, amelyeket a leginkább szeretnek.

- írják a sajtószövegben.

A Láttalak, Hallottalak, Elkövetlek alkotóival videót is készítettünk, amikben szerepelnek azok is, akikről a zenei karikatúrák készültek, úgyhogy meg lehet nézni, hogyan reagált az utánzásukra Kiss Tibi vagy Menyhárt Jenő.



A lemez bemutatója április 20-án volt a TRIP hajón, ahol fizikai formátumban meg lehetett a lemezt vásárolni, de most már online is elérhető:

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok