Index Vakbarát Hírportál

Hagyjatok már, vasárnap van!

2018.05.20. 06:23

Fekete Ádámot eddig a TÁP Színházból és a Tiszta szívvel című filmből ismerhettük, színészként, dramaturgként, rendezőként. Most reppelni kezdett, a Sunday című dal szintén egy színházi projekt közben-mellett jött létre, a hozzá készült klipet először a Stenken lehet megnézni.

Maga a szám a FAQ színházi társulat Hlhttlnsg című előadásának egyik próbaszünetében született, igazából csak úgy, unaloműzés képpen - írta nekünk a rendező Barcsai Bálint. "A MU Színházban játszott előadásban meghívott szereplőként működött közre Fekete Ádám, aki a számot énekli. A társulat előadásaiban általában kiemelten fontos szerepet játszik a zene, annyi számunk összegyűlt már, hogy ezeket koncertek keretében, az előadásoktól függetlenül, mint önálló program is futtatjuk." 

Barcsai Bálint rendező Galambos Eszter operatőrrel együtt egy nyári projekt keretében forgatták le a klipet. "A társulat tagjai és Dobray Máté mint segédoperatőr, Székely Robi mint focus puller alkották a mini, de nagyon jófej és motiváló stábot, így vonultunk le egy hosszabb hétvégére egy balatoni nyaralóba és annak környékére forgatni. Nagy élmény volt megtapasztalni, hogy a fix pontokon és beállításokon túl, sok minden a forgatás során a helyszíneknek és az adott ingereknek köszönhetően, spontán alakult." A klipet Érdi Zsófia vágta, a nyersanyagot látva rögtön megértette a leendő klip humorát és nyelvét.

Íme a klip:

Az évadban meg lehet még nézni az alábbi FAQ-előadásokat: Álmodozók a KuglerArtban és A hahagáj az RS9-ben, nyáron az Izland-Magyarország lesz a Kolorádón, a Művészetek Völgyén, Ördögkatlanon, és remélhetőleg a Thealteren is.

Fekete Ádám másnapos (vasárnapi?) agyának a mélyére egyszer már leereszkedtünk, amikor a Jeditanács összeül című előadásáról készítettünk videót. 

Ne maradjon le semmiről!

  



Rovatok