Index Vakbarát Hírportál

Újra vizsgálják, hogy Cantat miatt lett-e öngyilkos magyar felesége

000 11L955
2018.06.03. 22:56

A 24.hu vette észre, hogy a bordeaux-i ügyészég előzetes eljárást indított annak kivizsgálására, hogy  a Noir Désir énekesének, Bertrand Cantat-nak köze lehetett-e magyar felesége, Rády Krisztina öngyilkosságához 2010-ben. 

A Le Journal du Dimanche című francia hetilap szerint a zenész ellen Rády utolsó barátjának ügyvédje, Yael Mellul, a Femme et libre (Nő és szabad) nevű feminista egyesület elnöke tett feljelentést. Melleul azt állítja, Bertrand Cantat viselkedése nagy szerepet játszott abban, hogy Rády Krisztina 2010-ben öngyilkos lett.

A lap úgy tudja, hogy Yael Mellult május 23-án meghallgatta a rendőrség. Az ügyvédnek azt javasolták, hogy tegyen feljelentést, amit meg is tett.

Halála előtt a magyar műfordító, kulturális szervező, a Párizsi Magyar Intézet egykori művészeti vezetője a szüleinek arról beszélt: rettegett erőszakoskodó volt férjétől. 2013-ban a bordeaux-i rendőrség újraindított a nyomozást, az ügyészség szerint a nő halálához köze lehetett a fizikai és pszichikai erőszaknak, amelyet Cantat gyakorolt rá.

Bertrand Cantat 2004-ben nyolc év börtönt kapott, miután részegen halálra verte barátnőjét, Marie Trintignant színésznőt egy litván hotelben, de jó magaviselete miatt 2007-ben szabadon engedték. 2018-ban több tízezren írtak alá egy petíciót, hogy ne engedjék fellépni a férfit, de hiába: június 7-én tartja Párizsban a visszatérő koncertjét.



Rovatok