Index Vakbarát Hírportál

Fluor: Akik néhány éve csak titokban mertek cigányozni, ma nagy hangon vállalják

2018.06.07. 10:17

Nem bosszantott föl, de nem tartottam túl elegáns lépésnek. A régi Petőfit, a magyar zenekarok paradicsomát nagyon szerettem, a mostani rádió már nem az én világom. Egyébként meg nem a forradalmat robbantottam ki, csak trollkodtam egyet. Nem is a Wellhello miatt aggódtam, hanem azért, mert emberek munkahelyéről van szó, amit akár el is veszíthettek volna, az meg nem poén, ha valakit miattam rúgnak ki

- mondta a 168 órának adott interjújában Fluor arról, amikor köztévés sorosozása miatt letiltották a Petőfi Rádióban a dalaikat. Még áprilisban történt, hogy a Petőfi TV élő adásában poénből bekiabálta, hogy Soros, majd később a Facebook-oldalán kért elnézést a műsor készítőitől. 

A felvétel másnapjától Fluor zenekarának, a Wellhellónak a dalai eltűntek a Petőfi Rádióból. (Később újra elkezdték játszani őket.)

Az esetről Fluor azt is elmondta, hogy "az élő adás előtt volt már egy felvétel, és akkor is belekiabáltam a kamerába, hogy Soros György. Valójában azt hittem, hogy az az élő adás. Amikor rájöttem, hogy az csak egy próba volt, már úgy voltam vele, hogy végigviszem".

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Fluor: Akik néhány éve csak titokban mertek cigányozni, ma nagy hangon vállalják

A zenész a 168 órának beszélt arról is, hogy mit szólt ahhoz, amikor köztévés sorosozása miatt letiltották a Petőfi Rádióban a dalaikat.

431 · Jun 07, 2018 10:17am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Az interjúban a zenész arról is beszél, hogy korábban nem érdekelte a politika, manapság viszont naponta vitatkozik ilyenek kérdésekről. Már csak azért is, mert nagyon utálja, hogy nem tud úgy végigmenni az utcán, hogy ne ütközzön gyűlöletkelő plakátokba.

Ha beszédet mondanék egy tömegrendezvényen, akkor – politikai állásfoglalás helyett – az alapvető emberi értékek megtartásának fontosságáról értekeznék. Például arról, mennyire nem tetszik, hogy azok, akik néhány éve még csak titokban mertek cigányozni vagy büdösbuzizni, ma a mellüket verve, nagy hangon és büszkén vállalják a rasszista nézeteiket 

- tette hozzá. Fluor egyébként bár sok mondanivalója van közéleti kérdésekről, egyik pártnak sem adná az arcát, mert úgy érzi, hogy egyikért sem tudna felelősséget vállalni. 

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok