Index Vakbarát Hírportál

Palya Bea 12 milliót, a Kárpátia 5 milliót kap

2018.08.02. 08:55

Palya Beát, Rúzsa Magdit és a Kárpátia zenekart is milliókkal támogatta júliusban miniszteri keretéből Kásler Miklós, az Emmi új vezetője, írja a 444.hu az NKA oldalán közzétett lista alapján. Igaz, hogy ezeket a döntéseket még az elődje, Balog Zoltán hozta meg, de már Kásler keretéből fogják kifizetni a kiválasztott előadókat.

Rúzsa Magdi a Beregszászi Városnapokon megrendezendő koncertjére kap 3,5 millió forintot, míg a Kárpátia 5 millióból készítheti el dokumentumfilmjét. Jól járt még Illényi Katica hegedűművész is, az ő cége az idei jubileumi koncertjük megvalósítására kap 3 millió forintot.

De náluk is szerencsésebb Palya Bea, aki 12 millió forintot kap Szívzár című lemezének elkészítésére és és kiadására, "valamint 2018. évben videóklippek forgatására, és koncert-színházi sorozat megvalósítására". A havi keretből a legtöbb pénzt, 40 millió forintot egyébként a Müpa és a Bolsoj közös, orosz-magyar Kálmán Imre Emlékestjére adták.  

Korábban ebben a cikkben foglaltuk össze, hogy miért pályáznak akár sikeres, népszerű magyar előadók is klipekre, turnékra, koncertekre az NKA-nál. 

Update: Az NKA tájékozatása szerint mivel a döntést Balog Zoltán hozta meg hivatali ideje alatt, a miniszter a döntés időpontjában rendelkezésére álló miniszteri keret felett diszponált. Vagyis ezek az összegek nem Kásler Miklós az emberi erőforrások jelenlegi minisztere keretéből kerülnek kifizetésre.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Rovatok