Index Vakbarát Hírportál

Rex felügyelő Szentendrén járt

2018.08.07. 14:19

Philipp Sámuel 9 éves kora óta zenél, de producerkedéssel, és azon belül hiphoppal, csak két éve foglalkozik. Stork Legs név alatt jegyzett számait 100 százalékban maga készíti. "A szövegírástól az alapok készítéséig, a mixelésen és a masterelésen át, mindent az otthoni kis szobastúdiómban csinálok" – mondja. A legújabb videóját azonban nem egyedül készítette el, a Komissar Rex klipje a Stenken látható először.

"Nagyon elszomorít és dühít az itthoni hiphop-szcéna elfogultsága és földhözragadtsága. Ez ellen próbálok fellépni ezekkel az újhullámos trap számokkal, amiket csinálok. Szerintem egy hip-hop számnak igenis lehet kizárólag a szórakoztatás a célja, különösebb mondanivaló nélkül. A Komissar Rex című számom is pont ilyen szellemiségben készült" – mondja Philipp Sámuel az Indexnek.

A zenész szerint itthon sokan megfeledkeznek arról, hogy a zene elsődleges célja, hogy szórakoztasson, amiről aztán rendkívül szórakoztatóan így fejtette ki nekünk a véleményét:

Nem kell kiszarni a spanyol viaszt a mondandóddal, hiszen már szinte mindent elmondtak, amit el lehet mondani. Nem az a lényeg, hogy megváltsd a világot az okosságaiddal, hanem hogy amit mondasz, az szórakoztató legyen. Annál nagyobb agyfasz nincs, amikor a telepi gengszter gyerek magyarázza neked 2018-ban, hogy milyen szar az élet, vagy hogy elhagyta a csaja, ugyanazzal a flow-val és rímekkel, amit már 2010-ben is unalmas volt hallgatni. Akkor már inkább hallgatom azt, hogy valaki mennyi csajt baszik, és mennyi pénze van, ha azt viccesen vagy kreatívan tudja prezentálni.

Az ennek szellemében fogant Komissar Rex klipje Szentendrén forgott, a felvételeket készítő Takács Dániel házánál és a patak partján. A rendező maga Stork Legs volt, aki így mesélt a Stenknek a videóról. "Maga a szám is inkább egy otromba club-banger akart lenni, így a videóklipet is hasonló mentalitással készítettük. Szerepel még benne Pötsi, Dani kutyája, és jóbarátom, Nyitrai Balázs, akinek a haját vágom a patak mellett. Az igazi varázslatot Molnár Luca Anna és Verhóczki Ádám hajtotta végre a vágással és az effektekkel. Nagyon jól eltalálták a szám dinamikáját és hangulatát ezekkel az agymenésnek tűnő bevágásokkal és effektmaszkolásokkal."

Akiknek esetleg túl sok a dili, Stork Legs azt üzeni, hamarosan komolyabb hangvételű számokkal is jelentkezni fog, jelenleg négy trekken dolgozik, hamarosan csepegtet.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok