Index Vakbarát Hírportál

Aretha Franklin, a soul királynője súlyos beteg

2018.08.13. 15:36

A soul 76 éves, legendás királynője, Aretha Franklin egészségügyi állapota nagyon aggasztó, betegágyánál összegyűlt az énekesnő teljes családja, írja a Showbiz 411 című zenei szaklap.

Franklinnél 2010-ben diagnosztizáltak rákot, de eddig a lehetőségekhez képest jól érezte magát, legutolsó fellépése 2017 novemberében volt, Elton Jonh AIDS-alapítványának rendezvényén. A zártkörű rendezvény előtt utoljára 2017 augusztusában lépett fel Philadelphiában, annak ellenére, hogy az énekesnő már akkor is a kiszáradással és a fáradékonysággal küzdött - írja a lap.

Aretha Franklinnek egyszer már keltették a közösségi médiában a halálhírét. Akkor úgy reagált: "Alapvetően jól vagyok, minden teszteredmény jó lett. Alaposan lefogytam a gyógyszerek mellékhatásaként, az ilyesminek hatása van az ember súlyára. Köszönet az aggodalomért!"

Aretha Franklin több mint fél évszázada van a pályán, 18 Grammy-díjat nyert, eladott több mint 75 millió lemezt, és három elnök beiktatásán énekelt, legutóbb 2009-ben Barack Obamáén. 2005-ben George W. Bush akkori elnök a legmagasabb amerikai polgári kitüntetést, az Elnöki Szabadság-érdemrendet adta át neki.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok