Index Vakbarát Hírportál

Nemi erőszakkal vádolják a Sigur Rós dobosát

2018.10.02. 16:22

Orri Páll Dýrason tagadja a vádakat, de ettől még azonnal kilépett az így kétfősre zsugorodó izlandi zenekarból. Az indok, hogy megkímélje a zenekart a botránytól, mert egy zaklatási ügy elég rossz fényt tud mindenkire vetni, aki a vádlott környezetében van éppen. Orri munka közben ilyen egyébként: 

A dobost egy Meghan Boyd nevű rajongó vádolta meg azzal, hogy 2013-ban megerőszakolta egy buli után, amikor a nő részeg volt, és képtelen volt a védekezésre. Az Instagramon két posztban is írt a történtekről, az elsőben magát az esetet taglalta, a másodikban azt mesélte el, hogyan akarta a zenész hallgatásra bírni.

Dýrason egy Facebook-posztban utasította a vissza a vádakat. Boyd azzal indokolta, hogy csak öt év elteltével beszélt az esetről, hogy az amerikai Legfelsőbb Bíróságba jelölt Brett Kavanaugh ellen szintén szexuális erőszak ügyében tanúskodó Christine Ford bátor kiállása adott erőt neki ahhoz, hogy megszólaljon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?



Rovatok