Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik a Világzene színpad a Szigeten

DSOKI20180810032
2018.10.26. 08:44

2019-ben már nem lesz Világzenei színpad a Sziget fesztiválon. A hírt a Lángoló Gitárok írta meg először, az értesülést pedig Kardos József programigazgató is megerősítette. A döntés hátterében az áll, hogy a Világzenei színpad helyszínén akár 10 ezer ember is elfért volna, de az utóbbi időben egyre kevesebbszer sikerült ezt megtölteni.

Kardos szerint rosszul veszi ez ki magát, ha érkezik egy nagy név, de arra csak 1000 ember kíváncsi és a költségvetés miatt sem gazdaságos így fenntartani a helyszínt. A programigazgató azt is elmondta a Lángoló Gitároknak, hogy Marton László Távolodó és Lőkös Csaba magas színvonalon szervezték a programot, nem az ő munkájukat minősíti a döntés.

A világzene nem tűnik el a fesztiválról, de mindenképpen átalakításokra lehet számítani. Ez érinthet olyan helyszíneket is, mint a Hungarikum Falu vagy éppen a Karaván Sátor, de amíg nincs fix költségvetése a Szigetnek, addig Kardos nem tud több részletet elmondani arról, hogy hol és mikor lehet majd látni a műfaj fellépőit.

A jövő évi Sziget fesztiválra már megindult a jegyek értékesítése, az első nap headlinere, Ed Sheeran iránt pedig akkora volt az érdeklődés, hogy egy időre a szerverek is megálltak.

(Borítókép:  Sóki Tamás / MTI)

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok